Τούρκος απόστρατος: «Να στείλουμε στην Κρήτη το Anadolu, να τρομοκρατήσουμε την Ελλάδα»
«Η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει πράγματα πέρα από το μπόι που της έδωσε η Αμερική».
«Να τρομοκρατήσουμε και να προειδοποιήσουμε την Ελλάδα» με την αποστολή του αεροπλανοφόρου TCG Anadolu, φαίνεται πως είναι ο στόχος της Τουρκίας, τουλάχιστον σύμφωνα με τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία Τζοσκούν Μπασμπούγ.
Ο Μπασμπούγ έκανε τη δική του εκτίμηση για το νέο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open από την Κωνσταντινούπολη. Το πλοίο Anadolu αποκαλείται «πλωτό φρούριο» στην Τουρκία και είναι το πρώτο πλοίο SIHA (δηλαδή μη επανδρωμένο) στον κόσμο.
«Η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει πράγματα πέρα από το μπόι που της έδωσε η Αμερική. Η Αμερική έχει επίσης σκοπό να το χρησιμοποιήσει εναντίον της Τουρκίας. Λόγω των γεγονότων στη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. Αιγαίο), νομίζω ότι η πρώτη αποστολή θα είναι ανοιχτά της Κρήτης, για να στείλουμε ένα μήνυμα και στις δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και ΗΠΑ)» είπε.
Συνέχισε λέγοντας: «Περιμένω να του ανατεθεί η πρώτη αποστολή στο μέρος όπου τέμνονται η Ανατολική Μεσόγειος και η Θάλασσα των Νήσων (δεν λέω Αιγαίο). Η Τουρκία θα δώσει το μήνυμα ότι «είμαι έτοιμος για όλα και είμαι εδώ ως απάντηση σε αυτά τα βήματα. Γιατί η Ελλάδα έχει το θράσος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια τον Μάρτιο. Νομίζω ότι θα ήταν καθήκον μας τόσο να τους τρομοκρατήσουμε μετά από αυτή τη δήλωση όσο και να προειδοποιήσουμε και την Ελλάδα και ορισμένους οργανισμούς για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή. Αυτό θεωρώ εγώ, το πολεμικό ναυτικό θα αποφασίσει καλύτερα. Θα δούμε και θα το δούμε όλοι μαζί».
Παράλληλα, ο Τζοσκούν Μπασμπούγ σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με ορισμένες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.
«Σε περίπτωση επείγοντος στη Λιβύη, η άμεση κατεύθυνση του Αναντολού μπορεί να είναι προς τα βόρεια της Αφρικής. Γιατί υπάρχουν κάποιες βρώμικες υποθέσεις και στη Λιβύη. Υπάρχουν οι επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Γαλλία και αυτά τα ακατανόητα που κάνει η Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, νομίζω ότι η δεύτερη αποστολή θα είναι στα ανοιχτά της Λιβύης», είπε.
- Οι εργαζόμενοι φεύγουν για καλύτερους μισθούς, παραδέχονται 8 στους 10 εργοδότες
- Meta: Αγωγή κατά της εταιρείας για απολύσεις ευπαθών εργαζομένων με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η Ατλάντα στο… πόδι για την Αργεντινή: Χιλιάδες οπαδοί στους δρόμους πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία (vid)
- Ζάκυνθος: Αναχώρησε από το νησί το F-16 που είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο
- Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά στα Βασιλικά
- Υποκλοπές: μια ευκαιρία να σωθεί η χαμένη τιμή της Ελληνικής Δικαιοσύνης
- H Κάρα Ντελεβίν στο Playboy – «Οι άνθρωποι θα πουν ότι η μουσική μου είναι κακή χωρίς καν να την ακούσουν»
- ISOMAT: Το όραμα που διαμόρφωσε μια νέα αγορά στην Ελλάδα και εξελίχθηκε σε έναν σύγχρονο διεθνή Όμιλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442