Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά τα μέρη δεν είναι πια προσβάσιμα σε ταξιδιώτες

Αυτά τα μέρη δεν είναι πια προσβάσιμα σε ταξιδιώτες

Αν ετοιμάζετε λίστα για τα επόμενα ταξίδια σας, βγάλτε αυτά τα αξιοθέατα από τη λίστα σας.

Με τους περιορισμούς για τον Covid-19 να αποτελούν πλέον παρελθόν, το 2023 αναμένεται οι ταξιδιώτες να πάρουν την εκδίκησή τους για τα δύο χρόνια εγκλεισμού.

Και ενώ μπορούν να επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους για τις οποίες έκαναν οικονομίες, κάποια μέρη δυστυχώς θα τα πρέπει να τα βγάλουν από τη λίστα τους, καθώς δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

Η πανδημία δεν άφησε αλώβητα όλα τα αξιοθέατα στον κόσμο. Ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την παύση του τουρισμού για να αναδιαμορφώσουν ή να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους. Ορισμένα όμως από αυτά μας αποχαιρέτησαν για πάντα.

Πριν οργανώσετε την επόμενη εξόρμησή σας, δείτε τη λίστα με τα τουριστικά αξιοθέατα που θα πρέπει να βγάλετε από τη λίστα σας. Κάποια δεν λειτουργούν πια, κάποια θα παραμείνουν κλειστά για έναν ακόμη χρόνο, όπως αναφέρει το CNN.

Train Street, Ανόι -Βιετνάμ

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι από τους πιο πολυφωτογραφημένους στο Instagram.

Ο δρόμος της παλιάς συνοικίας στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ έγινε διάσημος για τα τρένα που πηγαινοέρχονταν κατά μήκος των γραμμών μόλις λίγα εκατοστά μακριά από σπίτια και καταστήματα.

Ωστόσο, παρά το vintage σκηνικό, οι γραμμές εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό σε συνδυασμό με τον υπερτουρισμό στην περιοχή ενέχει ζητήματα ασφαλείας για τους επισκέπτες. Μάλιστα τα τρένα έχουν αναγκαστεί πολλές φορές να ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές προκειμένου να αποφύγουν την κίνηση.

Plan B: Προτιμήστε την εξερεύνηση στο Nhà Thờ Lớn H Nội (Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιωσήφ). Δεν θα περάσουν τρένα, αλλά θα υπάρχουν πολλά μηχανάκια.

Το Υπόγειο Μουσείο στο Λος Άντζελες

Το «Υπόγειο Μουσείο» στο Λος Άντελες αποτελεί μία δημιουργία των καλλιτεχνών Νόα και Καρόν Νταβίς και προωθεί έργα μαύρων καλλιτεχνών.

Το μουσείο συνέχισε να λειτουργεί και μετά τον θάνατο του Νόα το 2015, ωστόσο παρά την στήριξη διάσημων προσωπικοτήτων, όπως η Μπιγιονσέ και ο Τζον Λέτζεντ, εν τέλει έκλεισε τις πόρτες του το 2022.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη ή αν το μουσείο θα ανοίξει ξανά σε κάποιο άλλο σημείο.

Plan B: Το Μουσείο Αφροαμερικανών της Καλιφόρνια στο Exposition Park προβάλλει επίσης έργα μαύρων καλλιτεχνών.

Πάρκο πουλιών “Jurong”, Σιγκαπούρη

Το μεγαλύτερο πάρκο πτηνών της Ασίας ανακοίνωσε ότι κλείνει τον Αύγουστο του 2022, μετά από πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας στη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα για τους θαυμαστές του. Το πάρκο θα λειτουργήσει ξανά σε έναν νέο οικοτουριστικό κόμβο στα βόρεια της πόλης.

Plan B: Μέχρι τότε μπορείτε να επισκεφτείτε τον Βοτανικό Κήπο της Σιγκαπούρης που αποτελεί το μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη χώρα.

Το Μουσείο Συγγραφέων του Δουβλίνου, Ιρλανδία

Μερικοί από τους σημαντικότερους συγγραφείς της αγγλόφωνης λογοτεχνίας κατάγονταν από την Ιρλανδία και προκειμένου να διατηρηθεί η κληρονομία τους είχε δημιουργηθεί το Μουσείο Συγγραφέων του Δουβλίνου.

Όπως τόσα πολλά τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, το μουσείο έκλεισε τον Μάρτιο του 2020.

Τότε είχαν αναφέρει πως μουσείο θα έκλεινε προσωρινά, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν το… οριστικό του τέλος.

Τον Αύγουστο το 2022 ανακοινώθηκε πως το μουσείο κλείνει οριστικά καθώς «δεν ανταποκρίνεται πλέον στις προσδοκίες του σύγχρονου επισκέπτη του μουσείου όσον αφορά την προσβασιμότητα, την παρουσίαση και την ερμηνεία».

Plan B: Αντίο, για το Μουσείο Συγγραφέων του Δουβλίνου, μπορείτε να επισκεφτήτε το Μουσείο Λογοτεχνίας της Ιρλανδίας.

Το πλωτό εστιατόριο Jumbo Kingdom, Χονγκ Κονγκ

Κάποτε ήταν το μεγαλύτερο πλωτό εστιατόριο στον κόσμο. Πλέον δεν υπάρχει.

Το εστιατόριο, το οποίο εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ το είχαν επισκεφτεί μεγάλες προσωπικότητες, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ, έγινε λιγότερο δημοφιλές με το πέρασμα του χρόνου τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

Το κόστος διατήρησης του περίτεχνου τριώροφου σκάφους ήταν υψηλό και ο τουρισμός του Χονγκ Κονγκ έκανε βουτιά εν μέσω των αυστηρών απαγορεύσεων και περιορισμών του Covid.

Plan B: Παρόλο που το εστιατόριο δεν υπάρχει πια, πολλά από τα εμβληματικά ορόσημα του Χονγκ Κονγκ εξακολουθούν να ανθίζουν. Ένα από αυτά, το Peak Tram, ανακαινίστηκε το 2022.

Το Μουσείο-αφιέρωμα στην 11η Σεπτεμβρίου, Νέα Υόρκη

Πριν ανοίξει το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου στο Σημείο Μηδέν, υπήρχε το 9/11 Tribute Museum.

Ο χώρος στο κάτω Μανχάταν ήταν ένας τόπος συγκέντρωσης για όσους επλήγησαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και φιλοξένησε πολλά προσωπικά αντικείμενα που δώρισαν επιζώντες και οικογένειες των θυμάτων.

Ωστόσο επικαλούμενο οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το μουσείο έκλεισε το καλοκαίρι του 2022.

Plan B: Τα περισσότερα εκθέματα του μουσείου πλέον ανήκουν στο Κρατικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στο Όλμπανι, περίπου 150 μίλια βόρεια της Νέας Υόρκης.

Δύο ιαπωνικά μουσεία ιστορίας

Αν και βρίσκονται και τα δύο στο Τόκιο, τα συγκεκριμένα μουσεία είναι εντελώς διαφορετικά – το Edo-Tokyo Museum είναι ένα παραδοσιακό μουσείο ιστορίας που επικεντρώνεται στον ιαπωνικό πολιτισμό, ενώ το TeamLab Borderless υπόσχεται μία μοναδική ψηφιακή εμπειρία.

Ωστόσο και τα δύο έκλεισαν.

Το Μουσείο Edo-Tokyo ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον τρία χρόνια, καθώς θα περάσει από ανακαίνιση.

Εν τω μεταξύ, το TeamLab Borderless — το οποίο βραβεύτηκε ως το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες — θα πάει σε νέο χώρο μέσα στο 2023.

Plan Β: Το Τόκιο είναι μία πόλη- όνειρο για όσους λατρεύουν τα μουσεία. Το Μουσείο Τέχνης Mori και το Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης είναι δύο εξίσου ωραίες επιλογές.

Μουσείο του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο

Το πιο δημοφιλές μουσείο ιστορίας και πολιτισμού μετακομίζει.

Το μουσείο, που ιδρύθηκε το 1912, θα μετακομίσει από το London Wall στην κοντινή General Market. Ωστόσο πρόκειται να επαναλειτουργήσει το 2026.

Plan Β: Υπάρχουν πολλά μέρη για να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία του Λονδίνου. Δείτε τα έργα του Σαίξπηρ να παίζονται στο “The Globe”, πηγαίνετε κάτω από τη γη για να εξερευνήσετε τα War Rooms του Τσόρτσιλ και μάθετε για τα βασιλικά δράματα του παρελθόντος στον Πύργο του Λονδίνου.

Queen Mary, Long Beach, Καλιφόρνια

Το Queen Mary αποτέλεσε ένα λαμπερό υπερατλαντικό υπερωκεάνιο, το οποίο αποσύρθηκε στη νότια Καλιφόρνια το 1967.

Ωστόσο, συνέχισε να λειτουργεί ως εστιατόριο, ξενοδοχείο και γενικότερα τουριστική ατραξιόν.

Αυτή τη χρονική στιγμή το πλοίο χρειάζεται επειγόντως επισκευές, οπότε δεν είναι επισκέψιμο.

Plan B: Μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα στο Long Beach. Επίσης μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το Queen Mary 2.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024