Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλείψεις φαρμάκων: Καρκινοπαθής βρήκε φάρμακα στην Γαλλία που δεν έβρισκε στο Ηράκλειο

Ελλείψεις φαρμάκων: Καρκινοπαθής βρήκε φάρμακα στην Γαλλία που δεν έβρισκε στο Ηράκλειο

Μείζον ζήτημα αποτελούν οι ελλείψεις φαρμάκων για το Ηράκλειο, με τους πολίτες να βρίσκουν στο εξωτερικό σκευάσματα που μπορούσαν να βρίσκονται και στην Ελλάδα.

Οι ελλείψεις φαρμάκων στην Κρήτη έχουν αποτελέσει μείζον ζήτημα για την τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα έχει εκταθεί σε τέτοιο σημείο που οι ασφαλισμένοι με μία συνταγή στο χέρι αναζητούν τα σκευάσματα που χρειάζονται από την μία άκρη του νησιού στην άλλη.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι αυτό που αποκάλυψε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης, σύμφωνα με τον οποίο μία μητέρα που στην προσπάθεια της να βρει αντικαρκινικά φάρμακα για το γιο της, που δεν έβρισκε πουθενά, τα αναζήτησε και τα βρήκε στη Γαλλία, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το παιδί της χωρίς κάλυψη!

Άλλα παραδείγματα και οι ανακοινώσεις Πλεύρη για το πρόβλημα

Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Τσικανδυλάκη, όπως το Τυμπάκι και οι Μοίρες όπου οι ασφαλισμένοι έρχονται στο Ηράκλειο για να βρουν φάρμακα που δεν βρίσκουν στην περιοχή τους.

Οι ανακοινώσεις Πλεύρη, κατά τους φαρμακοποιούς του νησιού, κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο, έρχονται με χρονοκαθυστέρηση, αφού ακόμα κι αν πιάσουν τόπο θα απαιτηθεί ένα διάστημα 1-2 μηνών προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση

Την εκτίμηση ότι με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, το θέμα της έλλειψης φαρμάκων θα εξομαλυνθεί μέχρι το τέλος του μήνα εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Καταρχήν έχουμε γενόσημα φάρμακα για τα αντιπυρετικά σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό που είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι είναι ότι αντιπυρετικά και γενικά παυσίπονα υπάρχουν, σε άλλες ονομασίες, αλλά πάντως υπάρχουν. Κάνουμε επίσης μια πολύ μεγάλη συνεργασία με τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να αυξήσουμε τη δική μας παραγωγή, την ελληνική παραγωγή φαρμάκων, ώστε να έχουμε περισσότερα. Και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό και μια σειρά άλλων μέτρων που πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων», ανέφερε η κ. Γκάγκα σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχει και μία πτυχή του προβλήματος που συνδέεται με διεθνείς ελλείψεις. «Υπάρχουν ελλείψεις στην Αμερική, υπάρχουν ελλείψεις σε όλη την Ευρώπη. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίον έχουμε ελλείψεις είναι ότι οι μεγάλες χώρες που κάνουν παραγωγή πρώτων υλών, όπως είναι η Κίνα και Ινδία, σταμάτησαν, ή μείωσαν την παραγωγή», εξήγησε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024