Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μπίγαλης: «Μου απέκρυπταν τις πωλήσεις για να μην ζητήσω λεφτά»

Κώστας Μπίγαλης: «Μου απέκρυπταν τις πωλήσεις για να μην ζητήσω λεφτά»

Ποιά πασίγνωστη επιτυχία του «έφαγε άκυρο» από τη Eurovision;

Ο Κώστας Μπίγαλης μίλησε στο «ΜEGA Καλημέρα» και αποκάλυψε γιατί του έκρυβαν τις πωλήσεις των δίσκων του, καθώς και ποιο μεγάλο hit του, είχε στείλει στην Eurovision αλλά δεν το άκουσαν ποτέ.

«Το τραγούδι «Του Αιγαίου τα μπλουζ» το είχα στείλει στην Eurovision, δεν το άκουσαν ποτέ. Πήγε ένα που βγήκε 18ο. Ας πρόσεχαν…», ανέφερε ο Κώστας Μπίγαλης για το κομμάτι που δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής, ανέφερε:  «Η δισκογραφική εταιρεία μου, μού απέκρυπτε τις πωλήσεις, μετά την «Μέλισσα», για να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα και για να μην ζητήσω λεφτά. Φυσικά έβγαλα κάποια χρήματα, αλλά εμείς οι μοντέρνοι ήμασταν το ορεκτικό στα μαγαζιά της νύχτας. Περισσότερα χρήματα έβγαλα ως συνθέτης».

Όσο για τη γνώμη του για την επιτυχία που έκανε ο Παντελής Παντελίδης;

«Όταν άκουσα τα τραγούδια του Παντελίδη είπα πως είναι αποτέλεσμα έμπνευσης, δεν ήταν τυχαία η επιτυχία. Και το «Ξημερώματα» του Αργυρού μου αρέσει» είπε κλείνοντας.

Δείτε όσα δήλωσε

Ο Κώστας Μπίγαλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαρτίου 1953. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία σε ηλικία 19 ετών, όταν βραβεύτηκε σε μουσικό διαγωνισμό και υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ.

Το 1978 συμμετείχε στη σύγχρονη όπερα «Ουτοπία» των Μίμη Πλέσσα και Κώστα Βίρβου. Το 1979 πρωταγωνίστησε στο ελληνικό ανέβασμα της ροκ όπερας «Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο» (Jesus Christ Superstar), στο ρόλο του αρχιερέα Άννα, σε μουσική διδασκαλία του Μίμη Πλέσσα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλαβέτα, που τον παρότρυνε να σπουδάσει θέατρο.

Τον Σεπτέμβριο του 1979 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης ως συνθέτης και στιχουργός με το τραγούδι «Με μια κιθάρα». Την ίδια χρονιά ο Κώστας Μπίγαλης παρακολουθούσε μαθήματα στη Δραματική Σχολή Αθηνών, με δάσκαλο το Γιώργο Θεοδοσιάδη.

Το καλοκαίρι του 1980 πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Ερμή στην τολμηρή μιούζικαλ διασκευή «Λουκιανού Διάλογοι», που ανέβηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στο θέατρο Λυκαβηττού, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα, σε σύγχρονη απόδοση των αρχαίων κειμένων του Λουκιανού από τον Κώστα Βίρβο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλαβέτα. Την ίδια χρονιά συμμετείχε με ένα μικρό ρόλο στην τηλεοπτική ταινία της Universal «Πράξεις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου», με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς.

Το 1981 ηχογράφησε με παραγωγό τον Λουκά Σιδερά, μέλος του θρυλικού ελληνικού συγκροτήματος Aphrodite’s Child, δύο τραγούδια, το «Seventh Heaven» και το «The amazing Mr. Be» για την ταινία αμερικανικής παραγωγής «The next one» του Νίκου Μαστοράκη.

Το 1984 κυκλοφόρησε από την CBS το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Big Alice», με το τραγούδι «I miss you» να γίνεται Νο 1 επιτυχία της χρονιάς στην Ελλάδα και να κυκλοφορεί σε 18 χώρες στο εξωτερικό.

Το 1989 κυκλοφόρησε ο πρώτος ελληνόφωνος δίσκος του με τίτλο «Με τον ήλιο στους Ιχθείς», που έγινε χρυσός.

Το 1991 ακολούθησε το άλμπουμ «Του Αιγαίου τα Blues», που πολύ σύντομα έγινε πλατινένιο.

Το 1993 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Μικρή μου μέλισσα», που έγινε διπλά πλατινένιο.

Το 1994 το άλμπουμ «Μουσικό ταξίδι» έγινε χρυσό, ενώ την ίδια χρονιά ο Μπίγαλης συμμετείχε με το τραγούδι «Τρεχαντήρι» και το συγκρότημα Sea Lovers στο διαγωνισμό της Eurovision.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν οι δίσκοι: «Ήλιε μου, φίλε μου» (1995), «Ο έρωτάς σου θάλασσα» (1996), «Μύθος» (1997), «Πάθος» (1998), «Μια στιγμή στο χρόνο» (2000), «Mε την πλάτη στον τοίχο» (2002), «Γαλάζιο» (2005).

Το 2005 το τραγούδι του Κώστα Μπίγαλη «The Light In Our Soul» με ερμηνεύτρια την τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου έγινε Νο 1 επιτυχία στην Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο του 2005 έφτασε μέχρι το Νο 3 στα single charts της Σουηδίας.

Από το 2008 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον Αυστραλό μουσικό παραγωγό και κιθαρίστα Μαρκ Μόφατ στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, γράφοντας τραγούδια για καλλιτέχνες στον χώρο της σύγχρονης κάντρι μουσικής.

Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε η πιο πρόσφατη ελληνική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Ζήσε».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024