Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα... χνάρια του Πρίντεζη ο Βεζένκοφ

Στα… χνάρια του Πρίντεζη ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένοφ «έριξε άγκυρα» στο λιμάνι ανανεώνοντας μέχρι το 2025, σε μία κίνηση που έχει και αγωνιστική και συναισθηματική εξήγηση, με τον Ολυμπιακό να στέλνει μήνυμα πως το «ταβάνι» του φέτος είναι πολύ ψηλό.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του Σάσα Βεζένκοφ μέχρι το 2025, κάνοντας έτσι το καλύτερο Πρωτοχρονιάτικο (αν και μία ημέρα καθυστερημένο) δώρο στους φιλάθλους του. Η διοίκηση της ομάδας συμφώνησε σε όλα με τον Σάσα και έτσι ο Βούλγαρος φόργουορντ θα συνεχίσει να φοράει την «ερυθρόλευκη» για ακόμα 2,5 περίπου χρόνια, με τον ίδιο να «ρίχνει άγκυρα» στο αγαπημένο του λιμάνι ανεβάζοντας ταυτόχρονα και τις απολαβές του.

Το γεγονός πως αυτή η κίνηση έγινε «αστραπιαία» και σε μια χρονική περίοδο που δεν το περίμεναν πολλοί, έχει τη σημασία του. Οι πρόεδροι της ομάδας φρόντισαν να «δέσουν» τον καλύτερο παίκτη της φετινής Euroleague από τώρα, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να μην περάσει τα ίδια το ερχόμενο καλοκαίρι με το προηγούμενο.

Εδώ πρέπει να ξεκαθαριστεί πως στο νέο συμβόλαιο του Σάσα, περιλαμβάνεται και πάλι NBA out, ωστόσο ο Ολυμπιακός φρόντισε να αποκομίσει και αυτός όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος σε περίπτωση που οι Σακραμέντο Κινγκς εμφανιστούν ξανά και αποφασίσουν να δώσουν τα απαιτούμενα χρήματα, τα οποία πλέον είναι από ένα έως ενάμιση εκατομμύριο δολάρια. Όσο πάντως ο παίκτης μένει στην Ευρώπη δεν υπάρχει για εκείνον άλλη ομάδα πέραν του Ολυμπιακού.

Και πως θα μπορούσε άλλωστε. Πέρα από το οικονομικό κομμάτι, το οποίο και αξίζει στο 100%, ο Σάσα με αυτό το συμβόλαιο γίνεται και με τη «βούλα» ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων». Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι μια ομάδα που έχει αποδείξει πως κανείς δεν ξεχωρίζει από κάποιον συμπαίκτη του, ο Βεζένκοφ όμως είναι αδιαμφισβήτητα το Α και το Ω όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος.

Η σεζόν που πραγματοποιεί είναι εξωπραγματική. Έχει κερδίσει τέσσερις φορές φέτος το βραβείο του MVP αγωνιστικής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχει μέσο όρο 19.2 πόντους, 7.2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.3 κλεψίματα σε 15 αναμετρήσεις της Euroleague, ενώ σταθερά σε κάθε αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» είναι ο κορυφαίος.

Είναι φυσικό λοιπόν να επιθυμεί ο σύλλογος να «ξεμπερδέψει» όσο γίνεται νωρίτερα με την ανανέωση του συμβολαίου του. Φυσικά σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή ήταν και ο ίδιος ο παίκτης. Η σχέση του Βούλγαρου φόργουορντ με την οικογένεια του Ολυμπιακού και τον κόσμο του είναι η καλύτερη δυνατή, όπως φάνηκε και από το μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας:

«Ξεκίνησε σαν μια μεγάλη ευκαιρία. Γρήγορα έγινε το σπίτι μου και τώρα μπορεί να θεωρηθεί κομμάτι του εαυτού μου και το μέρος που ανήκω. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους του Ολυμπιακού, τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου και όλο τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τους φίλους μου που είναι πάντα δίπλα μου και με σπρώχνουν να προχωράω μπροστά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους υπέροχους οπαδούς για την υποστήριξη. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά κι ταπεινότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στην τελευταία φράση του Σάσα βρίσκεται και ο άλλος λόγος που είχαμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο Βεζένκοφ γνωρίζει πως βρίσκεται σε ένα σύνολο που λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο, διανύει μια πολύ καλή σεζόν και βγήκε μόλις από μία χρονιά, την πιο πετυχημένη της σύγχρονης ιστορίας του, με την κατάκτηση του double στην Ελλάδα και την είσοδο στο Final 4 της Euroleague.

Με τον Βεζένκοφ να έχει πλέον τα «κλειδιά» και τον Ολυμπιακό να δείχνει σοβαρός και ανταγωνιστικός, δεν είναι κρυφό πως οι στόχοι αυξάνονται και ο ίδιος ο σύλλογος κοιτάει όλο και ψηλότερα. Ταυτόχρονα, μέσα από τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα ο Σάσα «μεγάλωσε» πολύ μπασκετικά. Και αυτό γιατί είχε κοντά του ανθρώπους που τον βοήθησαν να εξελιχθεί στον παίκτη που είναι σήμερα. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης, μιας και ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνιζόταν και στην ίδια θέση με τον Βεζένκοφ

Ο Σάσα σίγουρα δεν είναι ακόμα Πρίντεζης, ωστόσο με αυτό το συμβόλαιο μπαίνει στον δρόμο για να γίνει. Όχι στην αγωνιστική αξία φυσικά, αλλά στο δέσιμο με την ομάδα και την αγάπη που εκλαμβάνει από τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» που με κάθε ευκαιρία ζητούσαν ο Σάσα να μείνει για πάντα στο λιμάνι. Και εισακούσθηκαν.

Πηγή: to10.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024