Ουκρανία: Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε 45 drones
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου Αντρί Νεμπίτοφ ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook που δείχνει τα υπολείμματα ενός drone με τις λέξεις "Καλή χρονιά" στα ρωσικά.
Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας με 45 drones, ανακοίνωσε σήμερα πρωτοχρονιά ο ουκρανικός στρατός.
Όλα τα ιρανικής κατασκευής drones Shahed-136 ή “καμικάζι drones”, όπως αποκαλούνται, καταστράφηκαν από το ουκρανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα drones αυτά με το όνομα Geran, ώστε να καλύψει ιρανική ανάμειξη. Η Ρωσία και το Ιράν συνεργάζονται επί μακρόν στρατιωτικά.
Drones – καμικάζι
Τα Shahed-136 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον πόλεμο τον Σεπτέμβριο. Αν και περιγράφονται ως drones καμικάζι, πρόκειται για μικρούς «πυραύλους Κρουζ» με σχετικά περιορισμένη καταστροφική ικανότητα δεδομένου του φορτίου τους (50 κιλά).
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου Αντρί Νεμπίτοφ ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook που δείχνει τα υπολείμματα ενός drone με τις λέξεις “Καλή χρονιά” στα ρωσικά.
«Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για το κράτος τρομοκρατίας και τον στρατό του», σχολίασε.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν εκρήξεις να ηχούν πάνω από το Κίεβο λιγότερο από μία ώρα μετά την έλευση του 2023 και αφού είχαν προηγηθεί οι χθεσινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες.
Η Ρωσία επίσης εξαπέλυσε 20 πυραύλους σε στόχους στην Ουκρανία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, αλλά οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν.
Από την πλευρά τους, οι φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές στην ανατολική Ουκρανία ανέφεραν τον θάνατο ενός αμάχου σε σημερινό ουκρανικό βομβαρδισμό στη Γιασινουβάτα στην περιοχή του Ντονέτσκ.
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση καταπατά το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη και εκθέτει την Ελλάδα
- «Οι Κινέζοι έφτιαξαν ΑΣΕΠ τον έβδομο αιώνα μ.Χ.»
- Η μεγάλη αλλαγή του ΜακΚίσικ: Γιατί εκτελεί βολές από την άκρη της γραμμής (pic, vids)
- «Σύμφωνο Επενδύσεων και Θέσεων Εργασίας» πρότεινε στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλαδας
- Ανδρουλάκης: Manual Μητσοτάκη να πετά τις δικογραφίες στον κάδο των αχρήστων – Αξιακή η μάχη των εκλογών
- Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων μπλόκαρε τη δημοσίευση μελετών που έβρισκαν τα εμβόλια ασφαλή
- Ο «πόλεμος» των Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι τελείωσε – Οι δικηγόροι τους πανηγυρίζουν
- Ευρωπαϊκή ναυτιλία: Από τις κυρίαρχες παγκοσμίως – Στα 148,7 δισ. ευρώ η συμβολή της στην οικονομία της ΕΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442