Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Πιέσεις προς την ΕΕ για την υιοθέτηση κανονισμών για τους κινέζους ταξιδιώτες

Γαλλία: Πιέσεις προς την ΕΕ για την υιοθέτηση κανονισμών για τους κινέζους ταξιδιώτες

Μετά την Ιταλία και την Ισπανία, σειρά παίρνει η Γαλλία που πιέζει για την υιοθέτηση κοινής στρατηγικής σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των κινέζων ταξιδιωτών.

Η Γαλλία έκανε σήμερα έκκληση προς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να υποβάλουν σε τεστ για COVID τους κινέζους ταξιδιώτες μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν εν μέσω ενός νέου ξεσπάσματος της νόσου στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται πως μόνο η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ζητήσει κάτι ανάλογο ανάμεσα στις 27 χώρες του μπλοκ καθώς αξιωματούχοι υγείας από τις χώρες μέλη απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική.

Περισσότερες συνομιλίες για το θέμα αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Από σήμερα η Γαλλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για κόβιντ που να έχει πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, ενώ θα πραγματοποιεί και τυχαίους ελέγχους στις αφίξεις.

«Η Γαλλία θα πιέσει να εφαρμοστεί αυτή η μεθοδολογία σε όλη την ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον καθώς μαζί με τον υπουργό Μεταφορών Κλεμάν Μπον έλεγξαν τις νέες διαδικασίες στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ένας κινέζος ταξιδιώτης με κόβιντ μπορεί προς το παρόν να μεταβεί αεροπορικώς σε μια άλλη χώρα της ΕΕ και στη συνέχεια να ταξιδέψει χωρίς κανέναν έλεγχο στη Γαλλία, ο Μπον απάντησε: «Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συντονιστούμε (σε όλη της ΕΕ), για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Έχοντας κρατήσει τα σύνορά του κλειστά επί μια τριετία με την επιβολή ενός αυστηρού καθεστώτος λοκντάουν και αμείλικτων ελέγχων, το Πεκίνο άλλαξε ξαφνικά πολιτική αποφασίζοντας στις 7 Δεκεμβρίου την άρση μέτρων ώστε να συνυπάρξει με τον ιό με αποτέλεσμα οι μολύνσεις να εκτοξευτούν ξαφνικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυστραλία – Καναδάς

Στον αντίποδα, η Αυστραλία και ο Καναδάς καλούν τους ταξιδιώτες  από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 μόλις προσγειώνονται στη χώρα τους.

Ειδικότερα,  κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως θα απαιτεί οι ταξιδιώτες προς τον Καναδά που επιβαίνουν σε πτήσεις από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον νέο κοροναϊό με αρνητικό αποτέλεσμα.

Το μέτρο, το οποίο θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Πέμπτης 5ης Ιανουαρίου, αφορά όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας δύο ετών και άνω που επιβαίνουν σε πτήσεις προς τον Καναδά από αεροδρόμια της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Τεστ 48 ωρών στον Καναδά

Τα τεστ θα πρέπει να έχουν γίνει το αργότερο 48 ώρες πριν από την επιβίβαση και οι βεβαιώσεις θα πρέπει να παραδίδονται στην αεροπορική εταιρεία πριν από την επιβίβαση στο αεροσκάφος.

Το μέτρο θα ισχύει καταρχήν για 30 ημέρες και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αφού καταστούν διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα, διευκρίνισε η καναδική κυβέρνηση.

Τεστ από τις 5 Ιανουαρίου και στην Αυστραλία

Το ίδιο ακριβώς μέτρο θα ισχύει και για την Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε  ο αυστραλός υπουργός Υγείας, Μαρκ Μπάτλερ.

«Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά», εξήγησε ο κ. Μπάτλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Η Νότια Κορέα, η Ισπανία και η Γαλλία προστέθηκαν την Παρασκευή στον μεγεθυνόμενο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των ΗΠΑ και της Ινδίας, που έκαναν υποχρεωτικό οι ταξιδιώτες από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ για τον νέο κορoναϊό.

Την ίδια στιγμή, το Μαρόκο θα επιβάλει απαγόρευση αφίξεων από την Κίνα, ανεξαρτήτως της εθνικότητας των ταξιδιωτών, από τις 3 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσανπως οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα υποχρεούνται από τις 5 Ιανουαρίου να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για Covid-19, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων στην αχανή ασιατική χώρα και της ανησυχίας για την «έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων» από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024