Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MEGA: Με το χρυσό μετάλλιο στην τηλεθέαση αποχαιρετά το 2022

MEGA: Με το χρυσό μετάλλιο στην τηλεθέαση αποχαιρετά το 2022

Το «MEGA το καλό» προσέφερε και το 2022 τον καλύτερο εαυτό του στο τηλεοπτικό κοινό, που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην τηλεθέαση

Με επίκεντρο τον τηλεθεατή και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες του για έγκυρη, αξιόπιστη ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία και ξεχωριστή διασκέδαση το MEGA το καλό δημιουργεί το πρόγραμμά του και το προσφέρει ως δώρο στους τηλεθεατές, έχοντας πάντα την ίδια αγωνία να τους ευχαριστήσει.

Και το 2022 ήταν μια χρυσή χρονιά για το Μεγάλο Κανάλι, που τιμά τον τίτλο του. Το τηλεοπτικό κοινό δικαίωσε απολύτως τις επιλογές του MEGA απονέμοντάς του το χρυσό μετάλλιο στην τηλεθέαση.

Ολόκληρο το 2022 στην κορυφή!

Όλες οι ηλικίες ψήφισαν MEGA, όπως καταδεικνύουν τα εντυπωσιακά ποσοστά.

Το ετήσιο ποσοστό τηλεθέασης διαμορφώθηκε στο 13,5% για το σύνολο του κοινού και για το λεγόμενο δυναμικό κοινό (18 – 54 ετών) στο 12.8%, χαρίζοντας στο MEGA άνετη πρωτιά έναντι του ανταγωνισμού.

Δικαιώνονται οι επιλογές του MEGA

Με πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα το MEGA διατήρησε την κυριαρχία του, αλλά και την εμπιστοσύνη του κοινού. Οι σειρές μυθοπλασίας υψηλών προδιαγραφών και η αξιόπιστη ενημέρωση ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των τηλεθεατών και έδωσαν στο MEGA την πρωτοκαθεδρία στον τηλεοπτικό μαραθώνιο.

Κέρδισε το δύσκολο στοίχημα στην ενημέρωση

Με πρωτιές στις ενημερωτικές εκπομπές και κατάκτηση της κορυφής για το Κεντρικό Δελτίο, το MEGA έδωσε ισχυρό στίγμα στην ενημέρωση τη σεζόν 2021-2022. Το κανάλι που κέρδισε συνολικά την πρωτιά την τηλεοπτική χρονιά που ολοκληρώθηκε, έκανε την έκπληξη και στον ενημερωτικό τομέα.

Σε μια δύσκολη χρονιά με σημαντικές ειδήσεις από την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα, με μεγάλα γεγονότα – πόλεμος στην Ουκρανία, παγκόσμια ενεργειακή κρίση, εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα, αποκαλύψεις για το κίνημα METOO, συνέπειες της κακοκαιρίας στην Αθήνα, διαχείριση της πανδημίας Covid 19 – ο ενημερωτικός τομέας του MEGA στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ξεχώρισε στις επιλογές των τηλεθεατών.

Από την αρχή του χρόνου οι ειδήσεις του MEGA βρέθηκαν στην κορυφή της τηλεθέασης, στο απαιτητικό δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 13,3%. Απέναντι σε όλα τα δελτία των άλλων καναλιών το Κεντρικό Δελτίο «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με την Ράνια Τζίμα στην παρουσίαση Δευτέρα έως Πέμπτη και την Κατερίνα Παναγοπούλου Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54.

Η αύξηση των ποσοστών του Κεντρικού Δελτίου του MEGA συγκριτικά με την περσινή χρονιά ήταν εντυπωσιακή αφού κατάφερε να διπλασιάσει την απόδοσή του σε νούμερα τηλεθέασης τόσο στο σύνολο του κοινού όσο και στο δυναμικό κοινό 18-54. Η ομάδα των ειδήσεων με επικεφαλής τον Σταμάτη Μαλέλη διαμόρφωσε το περιεχόμενο ενός δελτίου που ξεχωρίζει για τον πλουραλισμό των απόψεων, την άμεση καταγραφή των σημαντικών γεγονότων και την εγκυρότητά του.

Πρώτη στη ζώνη μετάδοσής της και αδιαφιλονίκητος νικητής τη σεζόν 2021-2022 αναδείχθηκε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη. Στο σύνολο του κοινού η «Κοινωνία ώρα MEGA» έκλεισε με ποσοστό 21,8% και στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 20,4%.

Η εκπομπή κέρδισε την πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες κοινού ενώ στη ζώνη μετάδοσής της η διαφορά από τα προγράμματα του ανταγωνισμού ήταν 7 ποσοστιαίες μονάδες στο δυναμικό κοινό 18-54 και 4,5 μονάδες στο σύνολο του κοινού.

Η «Κοινωνία ώρα MEGA» διπλασίασε τα ποσοστά της συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι και άλλαξε τα δεδομένα στην κατάταξη τηλεθέασης περνώντας μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Το LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, καθημερινά στην απογευματινή ζώνη του MEGA, για δεύτερη τηλεοπτικά χρονιά ανέβηκε στο βάθρο της τηλεθέασης με ποσοστό 18% στο σύνολο του κοινού και ποσοστό 17,3% στο δυναμικό κοινό 18-54. Η πρωτιά καταγράφηκε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες κοινού αλλά και σε όλη την επικράτεια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια). Από Δευτέρα έως Παρασκευή μισό εκατομμύριο τηλεθεατές κατά μέσο όρο παρακολούθησαν σταθερά LIVE NEWS με την κάλυψη της εκπομπής να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές κατά μέσο όρο ημερησίως.

Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα έκανε την έκπληξη της σεζόν αφού κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 13,3%, απέναντι στις ενημερωτικές εκπομπές του Σαββατοκύριακου.

Το «MEGA Σαββατοκύριακο» ήταν η εκπομπή που έβγαλε ειδήσεις που συζητήθηκαν, φιλοξένησε τα πρόσωπα της πρώτης γραμμής και διατήρησε όλη τη σεζόν μια πλήρως ενημερωμένη ατζέντα για τα μεγάλα γεγονότα από την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα. Ενδεικτικό είναι ότι η αύξηση των ποσοστών της εκπομπής στο σύνολο του κοινού συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν άγγιξε το 76,5%.

Prime time ζώνη

Την επικράτηση του MEGA στις συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού επισφραγίζουν και τα νούμερα τηλεθέασης στην prime time ζώνη, όπου το κανάλι κέρδισε την πρωτιά με ποσοστό 18,3% στο σύνολο του κοινού και ποσοστό 14,7% στο δυναμικό κοινό 18-54. Η διαφορά με τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη έκλεισε στις 3,9 ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο του κοινού.

Στο επίκεντρο της prime time ζώνης η μυθοπλασία, με την καθημερινή σειρά του Αντρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου να πρωτοστατεί. Η «Γη της ελιάς» πέτυχε να καθιερωθεί από την έναρξή της, τον Σεπτέμβριο του 2021, ως μία ιδιαίτερα αγαπημένη συνήθεια του κοινού, που παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τις πολύκροτες ιστορίες στα 227 επεισόδια της σειράς. Η δραματική σειρά του MEGA στον μέσο όρο της σεζόν σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, που άγγιξαν το 26,9% στο σύνολο του κοινού και 19,7% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Maestro(s) στις προτιμήσεις του κοινού

Το επεισόδιο ξεκινά και στην τρίτη σκηνή έχει γίνει πρώτο τρεντ στα social media. Τα μηχανάκια της AGB παίρνουν φωτιά και τα νούμερα τηλεθέασης σπάνε ρεκόρ θυμίζοντας άλλες λιγότερο ανταγωνιστικές εποχές, χωρίς διαδίκτυο και social media.

Η σκηνοθετική ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, οι εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών, η πλοκή της ιστορίας και η υψηλών προδιαγραφών ακριβή παραγωγή καθηλώνουν κάθε Πέμπτη τους τηλεθεατές, δικαιώνοντας απολύτως τις επιλογές των συντελεστών της σειράς.

Σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις του κοινού το «Σπίτι με το Mega» που άλλαξε τον τρόπο ψυχαγωγίας και την αισθητική των τηλεοπτικών μουσικών προγραμμάτων, αλλά και οι πρωινές εκπομπές «Mega Καλημέρα» και «Πάμε Δανάη» και το «Χαμογέλα και Πάλι».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024