Αν δεν κάνω κάποιο λάθος, ο Ολυμπιακός έχει στόχο να πάει ψηλά και φέτος στην Ευρωλίγκα. Όταν την προηγούμενη χρονιά την έχασες στο σουτ τότε ο στόχος είναι φέτος να την πάρεις. Δύσκολο πράγμα αλλά ο στόχος είναι που διαμορφώνει τις μεγάλες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός, κακά τα ψέματα, τέτοιο στόχο δεν έβαλε. Θα του ήταν αρκετό να μην φάει φέτος το ξύλο που έφαγε πέρσι από τον αιώνιο αντίπαλο. Με βάση τα όσα είδαμε στο ΟΑΚΑ δεν θα γλιτώσει και φέτος το ξυλοφόρτωμα.

Μια νίκη εκτός έδρας ήταν για τον Ολυμπιακό. Μια νίκη που δεν σβήνει την αναπάντεχη ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έχει και φέτος μάτια για να κοιτάζει πέρα από τη μύτη του. Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, η ερυθρόλευκη μηχανή παρουσίασε αρρυθμίες και από την δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε στην έκτη.

Το πρόβλημα του έχει να κάνει με την αναρρίχηση στις πρώτες θέσεις κι όχι με την αύξηση του ρεκόρ με τις σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού. Λελογισμένη πανηγύρια λοιπόν και το μυαλό στην επόμενη αναμέτρηση. Ξέρω ότι αυτά ακούγονται σαν κινέζικα από τους οπαδούς. Αυτοί βλέποντας την διαφορά να ξεπερνά κάποια στιγμή τους τριάντα πόντους, ονειρευόντουσαν να σπάσει η διαφορά των τριανταπέντε.

Αν υπάρχει ένα σημαντικό συμπέρασμα από τη νίκη στο ΟΑΚΑ αγορά τον τρόπο που λειτούργησαν οι ερυθρόλευκοι χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ τους Σάσα Βεζένκοβ. Εδώ φάνηκε ότι είναι μια κανονική ομάδα που δεν αποδιοργανώνεται όταν της λείψει ένας παίκτης. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, βγάλτε από τον Παναθηναϊκό τον Μπέικον.

Δεν μένει τίποτα που να θυμίζει μεγάλη ομάδα. Αλλά δεν είναι και μεγάλη ομάδα εκείνη που αρχίζει και τελειώνει με έναν παίκτη. Η διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό απεικονίζεται ανάγλυφα στη διαφορά ανάμεσα στον Φαλ και τον Παπαγιάννη. Χαώδης. Ο πρώτος κυριαρχούσε κάτω από τα δύο καλάθια κι άλλος τον παρακολουθούσε σαστισμένος χωρίς να μπορεί να προβάλλει… το ανάστημα του!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια σαρωτική επικράτηση χωρίς ο Πίτερς, ο αντικαταστάτης του Βεζένκοβ να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Χωρίς να υπερβάλλει εαυτό ο Σλούκας. Τον Γάλλο σέντερ του Ολυμπιακού συνέδραμαν περισσότερο ο Κάνααν κι ο ΜακΚίσικ που δεν τους είχαμε συνηθίσει φέτος σαν πρωταγωνιστές. Δείγμα ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει να παίρνει από όλους τους παίκτες του όταν υπάρχει ανάγκη.

Αντίθετα οι πράσινοι, έχουν γίνει μονοσήμαντοι επιθετικά κι αν δεν δουλέψει η άμυνα τους, ο Μπέικον όσους πόντους και να βάλει το πρόβλημα μένει άλυτο. Αυτό αντιλήφθηκαν και οι χιλιάδες οπαδοί του που άρχισαν τις αποδοκιμασίες από το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έχει να σκέφτεται όχι τις δέκα σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού αλλά ότι οι δέκα νίκες που έχει μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα δεν τον… στρογγυλοκαθίζουν στην πρώτη τετράδα.