Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελέ: Όταν πήγε στην Ξάνθη και... έκανε βόλτα με μηχανή

Πελέ: Όταν πήγε στην Ξάνθη και… έκανε βόλτα με μηχανή

Η επίσκεψη του Πελέ στην Ελλάδα

Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί την απώλεια του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου, του σπουδαίου Πελέ, ο οποίος έφυγε χθες Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Οι ιστορίες από το ένδοξο παρελθόν του Βραζιλιάνου θρύλου έχουν κατακλύσει την επικαιρότητα από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για το θάνατό του. Τα γκολ, οι μαγικές ντρίμπλες, οι δηλώσεις – «υπόκλιση» στο μεγαλείο του βρίσκονται σε κάθε αφιέρωμα για το «μαύρο διαμάντι» της Σελεσάο.

Υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες που μπορεί να διηγηθεί κάποιος για τον Πελέ, ωστόσο υπάρχει μια που αφορά τη χώρα μας και φυσικά για εμάς τους Έλληνες, ξεχωρίζει.

Όταν ο Πελέ ήρθε στην Ελλάδα

Ήταν Μάιος του 2005 όταν ο Πελέ βρέθηκε στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην πόλη της Ξάνθης!

Ο λόγος της επίσκεψής του, ήταν προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου προπονητικού κέντρου της Skoda Ξάνθης, η οποία μετά από μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα είχε εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Χρήστος Πανόπουλος είχε προσκαλέσει τον μεγάλο Πελέ ώστε να δώσει μια ξεχωριστή διάσταση στην εκδήλωση. Μάλιστα τον υποδέχθηκε όταν έφτασε στις εγκαταστάσεις με μια θερμή χειραψία και στη συνέχεια τον… ανέβασε «δικάβαλο» στη μηχανή του, χαρίζοντας μοναδικά φωτογραφικά κλικ.

«Είναι εκπληκτικές οι εγκαταστάσεις. Οι ποδοσφαιριστές σήμερα έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις για να προπονούνται και πάλι γκρινιάζουν. Στα γήπεδα αυτά θα μπορούσε να κάνει προετοιμασία και η εθνική ομάδα της Βραζιλίας» είχε δηλώσει τότε ο Πελέ.

Πηγή εικόνων: Motion Team – Βερβερίδης Βασίλης

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024