
Γκουαρντιόλα: «Όσα έκανε ο Πελέ για το ποδόσφαιρο, θα μείνουν για πάντα»
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είπε το δικό του… αντίο στον Πελέ.
Φόρο τιμής στον εκλιπόντα Πελέ απέτισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (31/12) αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Εβερτον για την Premier League. Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του συλλόγου προς την οικογένεια του «Βασιλιά», ο Ισπανός τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά: «Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο χάρη σε τέτοιους ανθρώπους και παίκτες.
Νομίζω ότι το είπε ο Νεϊμάρ, πριν τον Πελέ το Νο 10 ήταν απλά ένας αριθμός και μετά έγινε κάτι ξεχωριστό, κάθε τοπ παίκτης θέλει το φοράει στην ομάδα του. Οσα έκανε για το ποδόσφαιρο είναι και θα μείνουν για πάντα εδώ. Δεν κέρδισε απλώς τρία Παγκόσμια Κύπελλα, η εμφάνισή του έφερε κάτι καινούριο. Δεν είχα γεννηθεί όταν έπαιζε, αλλά είναι σαν μία καλή ταινία. Η κληρονομιά μετά από τόσα χρόνια είναι ακόμη εδώ».
Ο Γκουαρντιόλα υπογράμμισε ακόμη ότι ο Πελέ θα ήταν κορυφαίος όποια εποχή κι αν έπαιζε. «Τώρα συνειδητοποιώ πόσο δυνατός ήταν και το ότι μπορούσε να κάνει τα πάντα. Ο κόσμος λέει ότι ο ρυθμός ήταν τελείως διαφορετικός. Αν έπαιζε τώρα, θα προσαρμοζόταν στο ρυθμό και στη ταχύτητα. Ηταν τόσο διαισθητικός σε ικανότητες και νοοτροπία, που θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε γενιά».
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
