Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπό της μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ.

Η είδηση του θανάτου της σχεδιάστριας που έκανε μόδα την πανκ σε όλο τον κόσμο, έγινε γνωστή από εκπρόσωπό της μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η Βίβιαν Γουέστγουντ πέθανε σήμερα, εν ειρήνη και περιστοιχισμένη από μέλη της οικογένειάς της στο Κλάφαμ του νότιου Λονδίνου. Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν την Βίβιαν για μια αλλαγή προς το καλύτερο», αναφέρει η ανάρτηση.

Έκανε γνωστή την πανκ

Η Γουέστγουντ ήταν η δημιουργός που έκανε γνωστή τη πανκ στο ευρύ κοινό, μετατρέποντας την από περιθωριακή μόδα σε fashion statement.

Άρχισε την καριέρα της δημιουργώντας ρούχα για τη μπουτίκ του μάνατζερ των Sex Pistols, Μάλκομ ΜακΛάρεν στο King’s Road του Λονδίνου.

Παράλληλα, όμως ήταν -μέχρι το τέλος της ζωής της- και ακτιβίστρια για αρκετά ζητήματα που προβληματίζουν την κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή ή η πανδημία της Covid-19.

Συχνά ύψωνε φωνή για πολιτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και ήταν μεταξύ 282 κορυφαίων δημιουργικών μορφών, που υπέγραψαν ανοικτή επιστολή κατά του Brexit εκείνη την περίοδο.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024