Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μαγεία του βουνού μια ανάσα από την Αθήνα

Η μαγεία του βουνού μια ανάσα από την Αθήνα

Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας υπόσχεται, για άλλη μια χρονιά, την πιο μαγευτική εορταστική περίοδο

Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι Αθηναίοι, φέτος δεν τόλμησαν να σκεφτούν το ενδεχόμενο μιας «λευκής» εορταστικής περιόδου. Όμως, ακόμη κι αν ο καιρός αρνείται πεισματικά να θυμίσει χειμώνα, η ομορφιά του Παρνασσού είναι ικανή να αναβαθμίσει την festive ατμόσφαιρα των πιο όμορφων ημερών της χρονιάς,

Άλλωστε, εκεί ακριβώς βρίσκεται και το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, το οποίο στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει μετατραπεί σε πολλά περισσότερα από έναν χειμερινό προορισμό, χάρη στην ανανέωση των εσωτερικών και των εξωτερικών του χώρων από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ, η οποία και το διαχειρίζεται.

Κι αν ο αναπάντεχα ήπιος καιρός δεν μας έχει κάνει τη χάρη να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για χιονοδρομίες, το ορεινό τοπίο, τα ζεστά σαλέ και το μοναδικό τοπίο του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού μας περιμένει ήδη από τις 23 Δεκεμβρίου όταν και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό – ενώ οι υπερσύγχρονοι αναβατήρες του μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική βόλτα, πριν επισκεφθούμε έναν από τους πολλούς χώρους εστίασης που διαθέτει, για ένα ζεστό ρόφημα ή φαγητό.

(Καθαρός) αέρας ανανέωσης

Ήδη, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους επισκέπτες του χειμώνα, χάρη στις 23 πίστες, τους 17 αναβατήρες και τις 7 χιονοδρομικές διαδρομές του. Όμως η πρόσφατη μεταμόρφωσή του, έχει κάνει ακόμη πιο γοητευτική και την ιδέα της εξερεύνησης των 7 μονοπατιών του, μήκους 34 χιλιομέτρων, τόσο την εποχή που είναι καλυμμένα από το χιόνι, όσο και την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, όταν το τοπίο ντύνεται στα πράσινα.

Μετά το σκι ή το περπάτημα, οι εκδρομείς βρίσκουν καταφύγιο, ξεκούραση και ζεστασιά στους όμορφους εσωτερικούς χώρους των σαλέ. Χώροι εστίασης για κάθε στυλ και γούστο προσφέρουν επίσης υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και νόστιμα γεύματα και σνακ σε κουρασμένους σκιέρ και πεζοπόρους, αλλά και στους ενθουσιώδεις λάτρεις του βουνού, που αρκούνται στους χαλαρούς περιπάτους που τους επιτρέπουν να θαυμάσουν το μαγευτικό τοπίο. Οι τελευταίοι είναι μάλλον και οι πλέον ευνοημένοι από τον αναπάντεχα ανοιξιάτικο καιρό των ημερών, που προσφέρει ατέλειωτες ευκαιρίες για εξερεύνηση.

Όταν οι χιονοπτώσεις ξεκινήσουν πια για τα καλά, τα εμπορικά κέντρα του Χιονοδρομικού Κέντρου θα ενοικιάζουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε έμπειρους και μαθητευόμενους σκιέρ, ενώ αρχάριοι και μη θα μπορούν να κάνουν μαθήματα χιονοδρομίας σε κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους. Με λίγα λόγια, θα συναντήσουν όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να ανακαλύψουν με ασφάλεια τη μαγεία του αθλητισμού στο χιόνι, αλλά και για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, στην περίπτωση που ανήκουν ήδη στους λάτρεις του σκι.

Χειμερινή απόλαυση για όλους

Άξια αναφοράς είναι και η μέριμνα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για τη μέγιστη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες, που πλέον μπορούν να απολαύσουν επίσης τη χιονοδρομική εμπειρία χωρίς δυσκολίες. Ειδικές ράμπες εξασφαλίζουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υποδομές, ενώ το ειδικό ηλεκτροκίνητο και φιλικό προς το περιβάλλον χιονοαμαξίδιο που διαθέτει το χιονοδρομικό κέντρο, αφαιρεί κάθε εμπόδιο από την απόλαυση του χιονιού.

Ακόμη, όλοι οι επισκέπτες ανεξαιρέτως έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών (web ticketing) για μια ακόμη πιο άνετη εμπειρία που θα χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ευκολία.

Εξερευνώντας τη Φωκίδα και τη Βοιωτία

Τέλος, το Χιονοδρομικό Κέντρο έχει την ευλογία να βρίσκεται ανάμεσα σε ορισμένα από τα ομορφότερα χωριά και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η διάσημη Αράχοβα, η γραφική Αγόριανη και η κατάφυτη Σουβάλα βρίσκονται μια ανάσα από τις πίστες του, ενώ ο περίπατος στο χιόνι μπορεί να γίνει και μια καταπληκτική αφορμή για την επίσκεψη στον μεγαλειώδη αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Με λίγα λόγια, όπως κι αν μοιάζουν τα ιδανικά μας Χριστούγεννα, μπορούμε να τα ζήσουμε στις πλαγιές του Παρνασσού.

Ανακαλύψτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εδώ

Facebook

Instagram

36o virtual Tour (VR)

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024