Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Μη κατοικήσιμα 22 σπίτια μετά το σεισμό των 4,9 βαθμών

Εύβοια: Μη κατοικήσιμα 22 σπίτια μετά το σεισμό των 4,9 βαθμών

Σε 81 αυτοψίες έχουν προχωρήσει τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών στην Εύβοια, μετά τη σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από το σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Εύβοια.

Από το πρωί της Πέμπτης, συνεργεία μηχανικών του υπουργείου Υποδομών μαζί με μηχανικούς των δήμων, της περιφέρειας Στερεάς, αλλά και μηχανικούς που διέθεσε το ΤΕΕ έχουν προχωρήσει σε 81 αυτοψίες σε διάφορα σπίτια.

Αρχικά, οι αρμόδιοι μηχανικοί έχουν κάνει ελέγχους τόσο στα Ψαχνά και στη γύρω περιοχή, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, ενώ έχουν γίνει αυτοψίες και στη Χαλκίδα.

Σπίτια χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα»

Στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά έγιναν 73 αυτοψίες. Από αυτές 24 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και έχουν χαρακτηριστεί με κίτρινο χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα 49 έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα και είναι κατοικήσιμα.

Από τα 24 σπίτια στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων που έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα, τα 21 είναι κατοικίες και τα υπόλοιπα τρία είναι βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.

Αυτοψίες και στη Χαλκίδα

Σε ό,τι αφορά τη Χαλκίδα έχουν γίνει 8 αυτοψίες από τις οποίες μόνο μία οικοδομή χαρακτηρίστηκε μη κατοικήσιμη με κίτρινο χρώμα.

Όλες οι υπόλοιπες έχουν χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα.

Να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους υπάρχουν μικροφθορές ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως στα Ψαχνά και τα γύρω χωριά, έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ ζημιές μικρής κλίμακας έχουν γίνει και στο κοινοτικό κατάστημα στην Τριάδα.

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική ακολουθία στην περιοχή συνεχίζεται κανονικά, με τις υπηρεσίες να καταγράφουν περισσότερους από 100 σεισμούς με μέγιστο μέγεθος τα 3,5R.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς όπως έχουν δηλώσει και κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, «το ρήγμα είναι γνωστό» χωρίς όμως να γνωρίζουν τις διαστάσεις του.

Επιπλέον, το σύνολο των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας τόσο της περιφέρειας Στερεάς όσο και των δήμων, η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και συνεχίζουν περιπολίες.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024