Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Ανακοίνωσε νέο θάνατο από τον κοροναϊό - Αμφιβολίες για την αξιοπιστία των στοιχείων

Κίνα: Ανακοίνωσε νέο θάνατο από τον κοροναϊό – Αμφιβολίες για την αξιοπιστία των στοιχείων

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν έναν νέο θάνατο το τελευταίο 24ωρο ασθενούς με κοροναϊό, ενώ αρκετές χώρες επιβάλουν τις τελευταίες ημέρες περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκε ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, έναντι τριών το προηγούμενο, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισ. κατοίκων να φθάνει τους 5.246 νεκρούς από τα τέλη του 2019 (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, μεταφορά τεφροδόχου έξω από κρεματόριο γραφείου τελετών στο Τσενγκντού, της επαρχίας Σιτσουάν).

Αμφιβολίες

Οι αμφιβολίες ειδικών, πολιτών και ξένων κυβερνήσεων για την αξιοπιστία των δεδομένων που ανακοινώνουν οι κινεζικές αρχές έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς δεν έχουν καμιά σχέση με την εμπειρία άλλων κρατών, με πολύ μικρότερους πληθυσμούς, αφού άνοιξαν ξανά τις οικονομίες τους.

Δείτε ακόμα – Κίνα: Εξαπλώνεται ραγδαία ο κοροναϊός – Υπό πίεση νοσοκομεία και γραφεία τελετών

Οι αρχές σε αρκετές χώρες ανακοινώνουν τα τελευταία 24ωρα περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα

Η Κίνα βάζει τέλος από τις 8 Ιανουαρίου στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στη χώρα, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι υγειονομικές αρχές, αφού από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού που ίσχυαν από το 2020.

Από τον επόμενο μήνα οι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να έχουν μόνο ένα αρνητικό τεστ (των τελευταίων 48 ωρών) για να μπουν στην Κίνα, ανέφερε η Επιτροπή Υγείας.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία του κόσμου που συνέχιζε να επιβάλει καραντίνα στους νεοαφιχθέντες στη χώρα, έστω και αν τους τελευταίους μήνες το διάστημα απομόνωσης είχε μειωθεί.

Σήμερα οι ταξιδιώτες υποχρεώνονται να μείνουν για 5 ημέρες σε ξενοδοχείο και ακολουθούν άλλες 3 ημέρες παρακολούθησης στο σπίτι. Μέχρι τον Ιούνιο η καραντίνα ανερχόταν σε 10 ημέρες και παλαιότερα έφτανε τις 21.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024