Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παιδικό θέατρο, σανίδα σωτηρίας

Παιδικό θέατρο, σανίδα σωτηρίας

Το Ιντεάλ φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς των παιδιών διότι σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αίθουσας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου οι δύο παραστάσεις των «Χριστουγέννων του Σκρουτζ» ήταν sold out με περίπου 600 εισιτήρια έκαστη· σκηνικό που δεν ήταν και τόσο διαφορετικό μια μέρα πριν, το Σάββατο 17 του μηνός

Οποιος έτυχε να περάσει έξω από τον κινηματογράφο Ιντεάλ στην οδό Πανεπιστημίου γύρω στις 11.00 και στις 15.00 την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, πολύ πιθανόν έκπληκτος να αναρωτήθηκε ποια ταινία θα μπορούσε να παίζεται εκεί ώστε να έχει συγκεντρώσει τόσο πολύ κόσμο. Δεκάδες συνοδευόμενα από ενηλίκους παιδιά βρίσκονταν στην είσοδο της αίθουσας και ετοιμάζονταν να μπουν στον χώρο για να παρακολουθήσουν αυτό που θα παιζόταν. Το πεζοδρόμιο, κυριολεκτικά, είχε σχεδόν κλείσει από την πολυκοσμία.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, σε μια περίοδο που όχι μόνο η συγκεκριμένη κινηματογραφική αίθουσα αλλά οι περισσότερες μονές της πρωτεύουσας δεν ζουν τις καλύτερες μέρες τους, καθώς ο κινηματογράφος περνά γενικότερα περίοδο κρίσης, μιλάμε για κατόρθωμα της ταινίας που κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο κόσμο. Ιδιαίτερα μάλιστα για τους ανθρώπους του Ιντεάλ που αυτή την εποχή αντιμετωπίζει περαιτέρω ζητήματα σε ό,τι αφορά το μέλλον της λειτουργίας του ως αίθουσας, η εικόνα αυτού του κόσμου δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει μεγάλη χαρά.

Ποια ήταν λοιπόν η ταινία που το κατάφερε;

Η απάντηση ίσως ξαφνιάσει διότι δεν επρόκειτο για ταινία. Τα παιδιά βρίσκονταν εκεί μαζί με τους συνοδούς τους για να παρακολουθήσουν μια παιδική θεατρική παράσταση, τα «Χριστούγεννα του Σκρουτζ», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τάκης Παπαματθαίου στον ρολο του ήρωα του τίτλου. Μία από τις πολλές παιδικές παραστάσεις που εδώ και αρκετά χρόνια οργανώνει με επιτυχία στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία η ηθοποιός Γιούλη Ηλιοπούλου έχοντας από κάποια στιγμή της ζωής της αποφασίσει να αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στην ψυχαγωγία του παιδιού.

«Πάλι καλά που έχουμε τις παιδικές παραστάσεις» θα μου έλεγε μερικές μέρες αργότερα ο κ. Κώστας Σπανός, υπεύθυνος της αίθουσας Ιντεάλ και μηχανικός προβολής της. «Τόσο κόσμο δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε εδώ». Παρότι το Ιντεάλ δεν είναι ένας χώρος φτιαγμένος επακριβώς με τις προδιαγραφές που μπορούν να στηρίξουν μια θεατρική παράσταση, το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό και κανείς δεν έχει εκφράσει παράπονο που παρακολουθεί εκεί παιδικό θέατρο.

Αντιθέτως. Το Ιντεάλ φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς των παιδιών διότι σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αίθουσας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου οι δύο παραστάσεις των «Χριστουγέννων του Σκρουτζ» ήταν sold out με περίπου 600 εισιτήρια έκαστη· σκηνικό που δεν ήταν και τόσο διαφορετικό μια μέρα πριν, το Σάββατο 17 του μηνός. Ανάλογη επιτυχία όμως σημειώνουν οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής της Γ. Ηλιοπούλου σε άλλους χώρους της Αθήνας, όπως π.χ. ο «Ολιβερ Τουίστ» στην Πειραιώς. Σε ό,τι αφορά το Ιντεάλ, εκεί έχουν ανεβεί και άλλα έργα, ανάμεσά τους  ο «Πίτερ Παν», η «Πεντάμορφη και το τέρας» και  η «Ραπουνζέλ», αν και ο αντίκτυπος του Σκρουτζ είναι, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, αξεπέραστος.

Μπορεί να ακουστεί υπερβολικά ρομαντικό, όμως το αποτέλεσμα ενδεχομένως να μην είχε την ίδια θετική αύρα, αν το project των παιδικών παραστάσεων στο Ιντεάλ δεν είχε αγκαλιαστεί με ειλικρινή αγάπη από εκείνους που το διοργανώνουν. Αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνουν. Το πάθος της κυρίας Ηλιοπούλου για το παιδικό θέατρο άρχισε να καλλιεργείται μέσα της από τότε που έγινε η ίδια μητέρα. Χωρίς να επαναπαυτεί στην τεράστια δημοτικότητα που κέρδισε από την τηλεόραση στη δεκαετία του 1990 («Λογοδοσμένοι», «Καλημέρα ζωή» κ.ά.), είδε ότι η διαρκής προσωπική βελτίωση σε ό,τι κάνει έχει μεγαλύτερη ουσία και αξία.

Οπότε αυτή τη στιγμή και ενώ η Παιδική Σκηνή της κλείνει 20 χρόνια δραστηριότητας, η κυρία Ηλιοπούλου θεωρείται κορυφαία εκπρόσωπος στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το είδος της παιδικής ψυχαγωγίας αλλά συγχρόνως είναι και μια επιχειρηματίας άξια θαυμασμού καθώς προσφέρει δουλειά στους συνεργάτες της ακόμα και σε περιόδους δύσκολες και χωρίς οικονομικά κέρδη για την ίδια. Ομως τελικά το κέρδος της είναι μεγαλύτερο διότι οι συνεργάτες της, ακριβώς επειδή η ίδια είναι ο χαρακτήρας που είναι, θα στέκονται διά παντός στο πλευρό της στηρίζοντας το όραμά της.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024