Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα: Ένας στους τέσσερις έχει ακόμα τα κιλά των γιορτών... από πέρυσι

Χριστούγεννα: Ένας στους τέσσερις έχει ακόμα τα κιλά των γιορτών… από πέρυσι

Όταν το «από Δευτέρα...» της διατροφής γίνεται «από του χρόνου!»

Οι γιορτές είναι μια περίοδος κατά την οποία η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται για να απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου – και να φάνε. Χριστουγεννιάτικα τραπέζια, γιορτινά πάρτι, πλουσιοπάροχα γεύματα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες… Πώς να αντισταθεί κανείς στους εορταστικούς πειρασμούς;

Σύμφωνα με νέες έρευνες, ένας στους τέσσερεις συνεχίζει να κουβαλάει το βάρος που πήρε πέρυσι τις γιορτές. Μάλιστα, εξακολουθεί να σχεδιάζει να φάει ανθυγιεινά και φέτος. Τουλάχιστον 4 στους 10 χρησιμοποιούν το τέλος του χρόνου ως δικαιολογία για να αναβάλουν την υγιεινή διατροφή.

Πάνω από τους μισούς παραδέχτηκαν ότι θα διακόψουν τη δίαιτα που κάνουν στο τέλος του 2022. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι το 49% εκατό των χιλιάδων ερωτηθέντων παγκοσμίως θα περιμένουν το νέο έτος για να προσπαθήσουν να χάσουν βάρος.

Ένας στους τρεις τρώει διπλά γεύματα

Το 41% έχει φάει περισσότερα από ένα επιδόρπια σε ένα γεύμα. Tο 35% παραδέχεται ότι τρώει περισσότερα από ένα από τα ίδια γεύματα μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα, δύο δείπνα. Το 35% έχει φάει περισσότερα από τρία γεύματα μέσα στην ημέρα.

Άλλοι απάντησαν ότι έχουν φάει ένα πολύ μεγάλο μεταμεσονύκτιο σνακ (26%), έχουν φάει τόσο πολύ που χρειάστηκε να ξεκουμπώσουν ένα κουμπί ή να χαλαρώσουν τη ζώνη τους (24%) ή έχουν φορέσει επίτηδες ελαστικά ρούχα για να εξυπηρετήσουν την υπερκατανάλωση τροφής (19%).

Παρά το πόσο πολύ σκοπεύουν να φάνε οι συμμετέχοντες, καθώς πλησιάζει το τέλος της χρονιάς, ομολογούν ότι πετάνε περίπου τρία κιλά τρόφιμα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Νέο έτος, νέες διατροφικές συνήθειες

Ενώ πολλοί ερωτώμενοι σχεδιάζουν να τελειώσουν το 2022 με ένα ανθυγιεινό σερί, λένε ότι θα το 2023 θα κάνουν μια καινούργια διατροφική αρχή. Το 63% σκοπεύει να υιοθετήσει τη στάση «νέο έτος, νέος εαυτός». Για σχεδόν τους μισούς (46%), αυτή η νέα στάση περιλαμβάνει την υλοποίηση μιας πρωτοχρονιάτικης υπόσχεσης, που επικεντρώνεται στη βελτίωση της υγείας τους.

Η πιο συνηθισμένη απόφαση είναι να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα (57%). Ακολουθεί η επιθυμία να τρώνε πιο υγιεινά (55%) και να ασκούνται περισσότερο (54%). Η μεγαλύτερη έμφαση στην αυτοφροντίδα (49%) και η βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (47%) συμπληρώνουν τις πέντε κορυφαίες αποφάσεις.

* Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies 

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024