Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Ο Χαφτάρ ανακοίνωσε «μία τελευταία ευκαιρία» για την κατάρτιση οδικού χάρτη για τις εκλογές

Λιβύη: Ο Χαφτάρ ανακοίνωσε «μία τελευταία ευκαιρία» για την κατάρτιση οδικού χάρτη για τις εκλογές

Ο διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) της Ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε «μία τελευταία ευκαιρία» για την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για την πραγματοποίηση εκλογών

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), που δρα υπό τις οδηγίες του διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ και δρα στα ανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε ότι υπάρχει «μια τελευταία ευκαιρία» ώστε να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης για τις εκλογές, καθώς έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που οι αντίπαλες φατρίες συμφώνησαν να διεξαχθούν εκλογές.

Πολλοί Λίβυοι πιστεύουν ότι οι πολιτικοί τους ηγέτες δεν είναι πρόθυμοι να βρουν διέξοδο από τον λαβύρινθο των πολιτικών αντιπαραθέσεων, επειδή οι εκλογές θα μπορούσαν να τους απωθήσουν όλους από την εξουσία.

Οι σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου, ο παράγοντας Λιβύη και ο ρόλος της Ελλάδας

«Η Γενική Διοίκηση του LNA ανακοινώνει μια τελική ευκαιρία μέσω της οποίας θα χαράξει έναν οδικό χάρτη και θα διεξαχθούν εκλογές» υποστήριξε ο Χαφτάρ σύμφωνα με το Reuters.

Ο στρατάρχης απευθύνθηκε στους Λίβυους από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, τη Βεγγάζη, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του, στην 71η επέτειο της ανεξαρτησίας.

Ο Χαφτάρ έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά φατριών της δυτικής Λιβύης μετά από τον διαμελισμό της χώρας το 2014, συμπεριλαμβανομένης και μιας 14μηνης επιθετικής επιχείρησης για την κατάληψη της Τρίπολης, που απωθήθηκε από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

Γρίφος οι εκλογές

Καθώς το πολιτικό αδιέξοδο της Λιβύης χειροτερεύει, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εμφύλιων συγκρούσεων, με τους πολιτικούς να εμποδίζουν την πρόοδο για τη διεξαγωγή εκλογών και τους στρατιωτικούς ηγέτες να απειλούν με τη χρήση πολεμικής βίας.

Σε δήλωσή του, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Αμπντουλαγιέ Μπαθιλί, ενθάρρυνε τους Λίβυους ηγέτες «να συμφωνήσουν σε μια λύση βασισμένη σε εθνικό συμβιβασμό και να αποφύγουν ενέργειες κλιμάκωσης, οι οποίες θα αποτελούσαν απειλή για την ήδη εύθραυστη σταθερότητα και ενότητα της Λιβύης».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024