Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Πώς θα αντιδρούσε η Τεχεράνη σε μία ισραηλινή επίθεση

Ιράν: Πώς θα αντιδρούσε η Τεχεράνη σε μία ισραηλινή επίθεση

Το Ιράν δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρούσε η Τεχεράνη σε περίπτωση που οι Ισραηλινοί διεξήγαγαν επίθεση στον πυρηνικό σταθμό.

Το Ιράν επιχειρεί να δείξει μέσω βίντεο ότι σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ έχει τα μέσα για να ανταποδώσει και να νικήσει.  Το βίντεο της ιρανικής τηλεόρασης – που κοινοποιήθηκε στο Twitter – ξεκινά λέγοντας ότι το ισραηλινό καθεστώς διεξήγαγε «άλλη μια κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ» για «προσομοίωση επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».

Ένας ρεπόρτερ στο βίντεο είπε: «Ας υποθέσουμε ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη καταφέρνουν να φτάσουν στην πυρηνική τοποθεσία Natanz χωρίς να διαλυθούν, και ας υποθέσουμε ότι καταφέρνουν να βομβαρδίσουν αυτήν την τοποθεσία και να την καταστρέψουν».

Αυξάνονται οι προμήθειες όπλων του Ιράν προς την Ρωσία – Τι προβλέπει η Μοσάντ

«Το ερώτημα είναι αν θα έμενε κάποια βάση για να προσγειωθούν»

«Ακόμα και αν καταφέρουν να φύγουν από τον ουρανό του Ιράν με ασφάλεια, θα τους πάρει τουλάχιστον μία ώρα για να επιστρέψουν στην κύρια βάση τους στα κατεχόμενα εδάφη». «Το ερώτημα είναι αν θα έμενε κάποια βάση για να προσγειωθούν». Το βίντεο διάρκειας δυόμιση λεπτών – που δημοσιεύτηκε από το @MEMRIReports – περιέχει βίαια πλάνα από εκρήξεις για να καταδείξει τι θα συμβεί στο Τελ Αβίβ.

«Έτσι θα μοιάζουν τα πρώτα λεπτά της ιρανικής απάντησης», εξηγείται στο βίντεο. «Σε λιγότερο από επτά λεπτά, οι τακτικοί πύραυλοι της Αεροδιαστημικής Δύναμης του IRGC – όπως οι πυραύλοι Dezful με στερεά καύσιμα και οι νεότεροι πύραυλοι θραυστήρα Khaybar – θα καταστρέψουν τους στόχους τους με μεγάλη ακρίβεια, εάν εκτοξευθούν από ένα μέρος όπως το Natanz». Το βίντεο καταλήγει: «Στο δεύτερο κύμα, η πυρηνική τοποθεσία Dimona θα καταστραφεί ουσιαστικά, το Τελ Αβίβ θα διαλυθεί».

Δείτε το βίντεο

«Νεκρή» η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν «είναι νεκρή», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter.

Το βίντεο αυτό, το οποίο δεν φέρει ημερομηνία, ούτε διευκρινίζεται πού τραβήχτηκε, δείχνει τον Μπάιντεν, περιστοιχισμένο από τους σωματοφύλακές του, να συνομιλεί με πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από έναν μεταλλικό φράχτη.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024