Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λύτρας για Φραγκούλη: Αν δεν ήταν Ρομά, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός

Λύτρας για Φραγκούλη: Αν δεν ήταν Ρομά, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός

Ο Απόστολος Λύτρας «χρεώνει» στη Δικαιοσύνη ρατσιστική αντιμετώπιση για την μη προφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Στη υπόθεση του θανάσιμου πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, αναφέρθηκε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου.

Ο έμπειρος νομικός μίλησε περί συγκάλυψης από τις αρχές, τοκίζοντας ότι ο αστυνομικός δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα. «Κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί μαζί μα άλλους συναδέλφους του» είπε.

Στους Ρομά της Λαμίας παραμονή Χριστουγέννων ο μητροπολίτης Συμεών

Ο ίδιος τόνισε στο Open ότι «είχε να κάνει πολλές διαδικασίες -με βάση την εκπαίδευση που έχει κάνει σαν αστυνομικός- μέχρι να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που ήταν στο κολέγιο, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός».

Η δολοφονία Γρηγορόπουλου

Μάλιστα, ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λέγοντας ότι «οι ίδιες δικαιολογίες είχαν ακουστεί».

Σημειώνεται πως παράσταση υποστήριξης κατηγορίας κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του 16χρονου ζητώντας -μέσω του δικηγόρου τους- να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα βίντεο που κατέγραψαν το επεισόδιο και βαλιστική εξέταση.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ3 και αναφέρθηκε στον αστυνομικό. «Καλές γιορτές να κάνει. Εγώ θα κάνω μαύρες γιορτές όπως ξέρει όλος ο λαός. Δικαιοσύνη δεν έχουμε. Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες είναι λάθος. Αφού τον αφήσανε ελεύθερο πάει να πει ότι δεν έχουμε δικαιοσύνη».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024