
Ουκρανία: «Δύσκολη η κατάσταση» με τις υποδομές ενέργειας – Μέχρι το καλοκαίρι η θεωρητική… αποκατάσταση
«Δύσκολη» είναι η κατάσταση στην Ουκρανία εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών στις υποδομές ενέργειας, οι ζημιές των οποίων θα μπορούσαν να αποκατασταθούν μέχρι το καλοκαίρι εφόσον δεν υπάρξουν νέα πλήγματα.
Οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, που σφυροκοπήθηκαν στις πρόσφατες επανειλημμένες επιθέσεις της Ρωσίας, θα μπορούσαν θεωρητικά να αποκατασταθούν πλήρως ως το καλοκαίρι, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουσένκο (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Gleb Garanich, επάνω, ζημιές σε ηλεκτρικό υποσταθμό απο ρωσικούς βομβαρδισμούς στην κεντρική Ουκρανία).
Πιο δύσκολα στο Κίεβο
Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ουκρανική έκδοση του Forbes και δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη ότι για να κατορθωθεί αυτό θα έπρεπε να μη μεσολαβήσουν νέα ρωσικά πλήγματα.
Δείτε ακόμα – Πανικός στη Μολδαβία: Η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει μέσα στο 2023, λέει η Υπηρεσία Πληροφοριών
Το τρέχον διάστημα η κατάσταση είναι δύσκολη, αναγνώρισε. «Στο Κίεβο, όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από οπουδήποτε αλλού, η κατάσταση βελτιώνεται ελαφρά», είπε.
Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την έκταση των ζημιών στην πρωτεύουσα ή άλλες περιοχές της χώρας όπου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός την 24η Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Μοντέλα τερματισμού του πολέμου
Στο μεταξύ, τρία διαφορετικά μοντέλα για τον τρόπο με τον οποίο θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναπτύξει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την Washington Post.
Το πρώτο συμπέρασμα από την αναφορά στα μοντέλα αυτά είναι ότι υποστηρίζουν την ουκρανική πλευρά. Ακόμη, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στην αμερικανική εφημερίδα, η επίσημη θέση της Ουάσιγκτον παραμένει ότι την απόφαση για συνομιλίες με τη Ρωσία και την πιθανή θέση της σ’ αυτές πρέπει να τη λάβει η ίδια η Ουκρανία και όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες.
- Παγκόσμια αίσθηση έχουν προκαλέσει τα έργα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
- Ο δικαστής Ντρεντ στο Άργος
- ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για το «ξενόδουλοι»: Πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η ΝΔ που δημιούργησε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αθήνα: Χωρίς τις αισθήσεις του άτομο μετά από ατύχημα σε γκαράζ
- ΑΠΘ: Ένταση πριν από ορκωμοσία – Αντιδράσεις για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, τι λέει η διοίκηση
- Συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου με το ΕΚΔΔΑ



