Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογή Αρχιεπισκόπου: «Βαρύς σταυρός», «ακάνθινο στεφάνι», «Γολγοθάς», «διακονία»...

Εκλογή Αρχιεπισκόπου: «Βαρύς σταυρός», «ακάνθινο στεφάνι», «Γολγοθάς», «διακονία»…

Αύριο Σάββατο καλείται η Ιερά Σύνοδος να επιλέξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου και τα σχόλια των κυπριακών μέσων ενημέρωσης είναι, σ' ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα καυστικά...

«Ο αρχιεπισκοπικός θρόνος είναι θρόνος με τα όλα του», γράφουν μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο, σχολιάζοντας τη διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου, η οποία ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο για αύριο 24 Δεκεμβρίου (φωτογραφία, επάνω, από politis.com.cy).

«Θρόνος με τα όλα του»

Και τι δεν ακούσαμε από τους υποψήφιους Αρχιεπίσκοπους. Οτι η εκλογή τους δεν θα είναι προνόμιο, αλλά θα είναι «βαρύς σταυρός», «ακάνθινο στεφάνι», «Γολγοθάς», «διακονία»… Κανείς δεν τόλμησε να πει ότι όλα αυτά θα ήταν πραγματικότητα, αν παρέμεναν απλοί μοναχοί, σχολιάζει η κυπριακή ιστοσελίδα politis.com.cy.

Δείτε ακόμα – Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Λίγο πριν το τέλος έλεγε «γελάω που περιμένουν να πεθάνω»

Ο αρχιεπισκοπικός θρόνος είναι θρόνος με τα όλα του, προσθέτει η κυπριακή ιστοσελίδα και συνεχίζει: Πολυτελή κτίρια, πανάκριβα αυτοκίνητα, ταξίδια, ηγεσία σ’ ένα από τα πιο ισχυρά κέντρα εξουσίας, οικονομική διαχείριση μιας ιλιγγιώδους περιουσίας κ.λπ.

Καλό θα ήταν λοιπόν να κόψουν το δούλεμα και να πουν ότι έχουν φιλοδοξίες, όπως όλοι οι άνθρωποι, καταλήγει ο politis στο σχόλιό του με τον τίτλο «Κόψτε λίγο το δούλεμα άγιοι πατέρες».

Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Ιερά Σύνοδος καλείται να επιλέξει για νέο Αρχιεπίσκοπο έναν από τους τρείς υποψήφιους που προέκρινε με την ψήφο του ο λαός.

Με βάση αυτήν τη διαδικασία, επιλέχθηκε το τριπρόσωπο των μητροπολιτών Λεμεσού, Πάφου και Ταμασού.

«Για να διαβάζουμε σωστά…»

Το ό,τι ο Λεμεσού Αθανάσιος εξασφάλισε μία καθαρή νίκη στις αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κυριακής, του δίνει οπωσδήποτε ένα ισχυρό ατού, ενόψει της τελικής εκλογής εντός Ιεράς Συνόδου, αναφέρει ο politis σε άλλο σχόλιό του με τον τίτλο «Για να διαβάζουμε σωστά τους αριθμούς».

Ομως, συνεχίζει η κυπριακή ιστοσελίδα, επειδή υπερπροβάλλει και εκείνος και οι οπαδοί του τη «λαϊκή ετυμηγορία», και ότι είναι τάχατες αγαπητός και λαοπρόβλητος, να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Στις εκλογές της Κυριακής, ψήφισαν μόνο 165.688 πολίτες, από τους 548.793 που είχαν δικαίωμα ψήφου. Και από τις 164.174 έγκυρες ψήφους, ο Αθανάσιος πήρε 58.573.

«Να μην δημιουργούμε μύθους»

Δηλαδή από το σύνολο όσων μπορούσαν να ψηφίσουν, πήρε ένα ποσοστό γύρω στο 10,67%. Με δύο λόγια, πήρε τις περισσότερες ψήφους αλλά οι ψήφοι του πόρρω απέχουν από το να καταδεικνύουν μεγάλη επιρροή και αποδοχή στο σύνολο του λαού. Απλώς, για να μην δημιουργούμε μύθους, καταλήγει το σχόλιο.

Ολο αυτό το παρασκήνιο ανακαλεί στη μνήμη τα λόγια του τελευταίου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου, ο οποίος λίγο πριν το τέλος του είχε πει ότι γελάει μ’ αυτούς που «περιμένουν να πεθάνω», αναφερόμενος στους πιθανούς διαδόχους του.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024