Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Το μεγαλύτερο αγαθό που έχω κατακτήσει η αυτοκυριαρχία

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Το μεγαλύτερο αγαθό που έχω κατακτήσει η αυτοκυριαρχία

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Η τρελή του Σαγιώ"

Στην παρέα της «Ελένης» βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

«Να ήξερες πόσο το χαίρομαι που είσαι εσύ αυτή που θα αγκαλιάσω και θα ανταλλάξουμε ευχές κορίτσι της χαράς και της καρδιάς μας», είπε η Ελένη Μενεγάκη υποδεχόμενη την καλεσμένη της.

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Γινόταν χαμός τότε, με σόκαρε εξαιρετικά…»

«Είναι χαρά μου» είπε η ίδια, η οποία βρίσκεται σε μια πολύ καλή περίοδο της ζωής της.

«Είναι ο καιρός της είσπραξης των κόπων, είναι μια ωραία περίοδος αλλά έχει κούραση τρομακτική».

«Σύγχρονη παράσταση»

Η αγαπημένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η τρελή του Σαγιό» στο θεατρο Παλλάς.

«Είναι μια πολύ ειδική περίπτωση το θέατρο Παλλάς και παίζω πρώτη φορά εκεί. Κάθε βράδυ είναι καινούργια αρχή, μια ανάγκη να είναι όλα εντάξει, να χαρούν οι άνθρωποι, να είσαι εσύ στο ύψος των περιστάσεων. Κάθε βράδυ δίνεις εξετάσεις, κάθε βράδυ είναι καινούργιος κόσμος».

Το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, ενός από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου, είναι σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό, κατά κόσμον Ωρελί, αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, και ενσαρκώνει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του παλιατζή, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στον ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σαν μικρού παιδιού.

«Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο έργο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τρελή κωμωδία, είναι ένα πολιτικό και κοινωνικό έργο. Η γυναίκα αυτή μέσα στην τρέλα της βλέπει το φως, οδηγεί τους ανθρώπους μπροστά να δημιουργήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν αυτοί».

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

«Είναι πολύ παλιό για να είναι τόσο επίκαιρο και αυτό είναι που με συγκίνησε εμένα γιατί αυτά τα λόγια που λέει η Ωρελί, τα λέω εγώ στη ζωή μου στους φίλους μου. Δεν είναι κωμωδία κωμωδία, είναι λίγο σαν παραμύθι αλλά με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις».

Η ίδια, μίλησε για τους συνεργάτες και φίλους της, Νίκο Μουτσινά και Αθηνά Οικονομάκου, σημειώνοντας ότι έχουν μια καλή συνεργασία σε έναν κύκλο εμπιστοσύνης.

«Η αυτοκυριαρχία το μεγαλύτερο αγαθό»

Η δημοφιλής ηθοποιός, αναφερόμενη στην καριέρα της και στην πορεία της στα χρόνια, τόνισε ότι το σημαντικότερο αγαθό που απέκτησε είναι η αυτοκυριαρχία.

«Η αυτοκυριαρχία είναι το μεγαλύτερο αγαθό, το να μην μπαίνεις στην τρέλα του άλλου ή στον θυμό του. Είναι για μένα πάρα πολύ σημαντικό. Επειδή δεν το είχα και τώρα το έχω κατακτήσει, μου φαίνεται πάρα πολύ σημαντικό. Ήμουν πάντα ένα θυμωμένο παιδί, ήμουν θυμωμένο πλάσμα. Και άρα με το παραμικρό έπαιρνα “φωτιά”, όχι μόνο για δικά μου πράγματα, αλλά για άλλων», είπε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024