Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Και στην περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει «παραξυλευτεί». Η πτώση του συντελέστηκε με ταχύτητα φωτός. Το χειρότερο για τον Πορτογάλο είναι πως συνδυάστηκε με την ταυτόχρονη άνοδο του Λιονέλ Μέσι η κορύφωση της οποίας συντελέστηκε στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο Ρονάλντο κατάφερε με τη συμπεριφορά και τα τερτίπια του να τοποθετήσει το asset CR7 στα αζήτητα. Απλώνει το χέρι ζητώντας ελεημοσύνη και το μόνο που βλέπει είναι γυρισμένες πλάτες.

Τον πρότειναν μέχρι και στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, μια ομάδα στην οποία σε άλλες εποχές δεν θα πήγαινε για όλο το χρυσάφι του κόσμου. Και οι Γερμανοί τον απέρριψαν με χλεύη. Ο πρόεδρος τους Φίλιπ Χόλτσερ είπε πως έχει την αίσθηση ότι τον Ρονάλντο τον έχουν προτείνει σε κάθε κλαμπ που συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οπου κι αν στρίψει το βλέμμα ο Πορτογάλος βλέπει τον Μέσι αγκαλιά με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και λεζάντα «διευθετήθηκε».

Ακόμα και ο επίσημος λογαριασμός της FIFA στο Twitter έγραψε: «Η συζήτηση για τον GOAT (τον κορυφαίο όλων) διευθετήθηκε. Το απόλυτο έπαθλο είναι πλέον μέρος της συλλογής. Η κληρονομιά έχει διευθετηθεί». Οσοι από τους φίλους του Ρονάλντο του έμειναν πιστοί, διαμαρτυρήθηκαν εντόνως και η ανάρτηση κατέβηκε. Το καρφί όμως είχε μείνει να κάνει τη δουλειά του.

Την ημέρα που επαναδιατυπώθηκε πως ο Ρονάλντο οδεύει στον μοναδικό σύλλογο που ενδιαφέρεται πια να τον εντάξει στο δυναμικό του, την Αλ Νασρ, η Παριζιέν αποκάλυπτε πως ο Μέσι συμφώνησε να παραμείνει στην Παρί για έναν ακόμα χρόνο, μέχρι το 2024. Ο Αργεντινός θα παίζει Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους την Μπάγερν, τη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ και ο Ρονάλντο, αν συμφωνήσει τελικά με την Αλ Νασρ, θα προσπαθεί να πετυχαίνει γκολ απέναντι στην Αλ-Χιλάλ, την Νταμάκ και την Αλ-Ετιφάκ.

Αν του είχε μείνει ίχνος αξιοπρέπειας και έδειχνε τον ελάχιστο σεβασμό στην ποδοσφαιρική του ιστορία θα έπρεπε ήδη να είχε ανακοινώσει πως αποσύρεται από τα γήπεδα.

Στον Τύπο γράφτηκε πως ο Ρονάλντο συνεχάρη τον Μέσι για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γράφοντας στο Twitter: «Ενας αποχαιρετισμός αντάξιος της ιδιοφυΐας που, πέρα από το να είναι ένας σταρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ηγήθηκε μιας εποχής». Παρασυρθήκαμε όλοι. Ο Ρονάλντο που έγραψε αυτές τις λέξεις είναι εύσωμος, έχει αραιά δόντια και κάποτε τον αποκαλούσαν Φαινόμενο. Ο άλλος, ο σύγχρονος Ρονάλντο παρέμεινε σιωπηλός. Ισως γιατί ξυλεύεται και αδυνατεί πια να αρθρώσει μία κουβέντα για τον ποδοσφαιριστή που του πρόσφερε κίνητρο να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Σπουδαίος ο Πορτογάλος όσο σπουδαίος του επιτρέπει να είναι η ηθική του.