Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Οικονόμου: «Παρών» στο market pass, «απών από τις ανάγκες της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ»

Γιάννης Οικονόμου: «Παρών» στο market pass, «απών από τις ανάγκες της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Πολύς στη θεωρία, ελάχιστος στην πράξη: αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου.

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «παρών» στο μέτρο του market pass σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από νέες παλινωδίες, κατέληξε να ψηφίσει ‘παρών’ στο μέτρο της Κάρτας Αγορών», σημειώνει ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας πως «επέλεξε έτσι, για πολλοστή φορά, να παραμείνει απών από τις αγωνίες, τις ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας της κοινωνίας».

«Market Pass» και «Food Pass» στην Ελλάδα του 1953 – Η υποτίμηση της δραχμής και ο Μαρκεζίνης (φωτο)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί, «κατά πάγια πια τακτική του, θλιβερή εξαίρεση από όλα τα σημαντικά και τα χρήσιμα για την πατρίδα και τους ανθρώπους της».

«Πολύς στη θεωρία, ελάχιστος στην πράξη: αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο Γιάννης Οικονόμου.

Γιατί άλλαξε στάση ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με διαρροές της Κουμουνδούρου, η «στροφή» οφείλεται στην ενσωμάτωση του φόρου των διυλιστηρίων στην τροπολογία, γεγονός που δεν επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ του μέτρου market pass.

Στο θέμα της φορολόγησης των διυλιστηρίων, που προκαλεί την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε εξάλλου και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων που αναμένεται να φτάσει τα 3 δισ. για το 2022, θα γίνει με τον χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος αλλά ως δαπάνη», είπε και πρόσθεσε:

«Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας, που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο, αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες, ώστε να εκπέσει η φορολογία των χρημάτων, τουλάχιστον, που αναγκάζονται να δηλώνουν».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024