Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ:  Δίπλα στην κοινωνία και τον άνθρωπο

Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δίπλα στην κοινωνία και τον άνθρωπο

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεισφοράς στην Κοινωνία

Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεισφοράς στην Κοινωνία και με αφορμή τον μήνα εθελοντισμού της εταιρείας πραγματοποίησε δράσεις κοινωνικής προσφοράς για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Πιστός στο ραντεβού του με τη μη κυβερνητική οργάνωση Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος) από το 2016, ο Όμιλος υλοποίησε για μία ακόμα χρονιά την εθελοντική δράση Grant-A-Wish. Μία δράση, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες – εθελοντές να σχεδιάσουν και να εκπληρώσουν τις ευχές παιδιών ηλικίας 3-18 ετών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.  Ο Όμιλος φέτος, όπως και πέρυσι, προχώρησε στην υιοθέτηση 6 ευχών, η υλοποίηση των οποίων ανατέθηκε στις ομάδες εργαζομένων των θυγατρικών του εταιρειών. Η δράση υλοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στα οποία φιλοξενήθηκε και το χριστουγεννιάτικο Bazaar του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος), για την περαιτέρω ενίσχυση του έργου της οργάνωσης.

Ακόμα, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεπής στη δέσμευσή του για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των ευπαθών ομάδων, ένωσε τις δυνάμεις του για πρώτη φορά με την Wise Greece και την πρωτοβουλία Hope Boxes, για τη διατροφική ενίσχυση των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη. Η Wise Greece αποτελεί μια πολυβραβευμένη – μη κερδοσκοπική – κίνηση που προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα οφέλη της ελληνικής διατροφής και τα εξαίρετα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών. Με το κέρδος από την πώληση των προϊόντων αυτών προμηθεύεται τρόφιμα πρώτης ανάγκης και τα προσφέρει δωρεάν σε παιδιά, οικογένειες, αστέγους και ηλικιωμένους, οι οποίοι ζουν στα όρια της φτώχειας. Ο Όμιλος συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή δωρίζοντας 550 Hope Boxes, τα οποία ισοδυναμούν με 2,8 τόνους τροφίμων πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, κάθε Hope Box περιείχε 5 κιλά τροφίμων πρώτης ανάγκης και προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, όπως μέλι, ελαιόλαδο, όσπρια, κλπ. Τα 550 Hope Boxes ταξίδεψαν έως το Άσυλο του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη, τον Άγιο Νεκτάριο – Ορφανοτροφείο Θηλέων και  Συσσίτιο στα Χανιά, καθώς και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Χωριά SOS στην Βάρη.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, εκπρόσωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συνοδευόμενοι από μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και αθλητές εθνικών ομάδων, επισκέφθηκαν τα χωριά SOS της Βάρης στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης.  Εκεί, πρόσφεραν λιχουδιές στα παιδιά και στόλισαν στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του χωριού κάρτες ευχών που είχαν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι σε σχετική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου.

Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της ποιοτικής και προσβάσιμης, σε όλους, εκπαίδευσης στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε στη συλλογή 300 βιβλίων για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών, τα οποία προσέφεραν οι εργαζόμενοι εθελοντικά, προκειμένου να ενισχύσει τη νεοσύστατη βιβλιοθήκη του 3ου  Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας.

Στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ενεργή συνεισφορά και ουσιαστική προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης τοποθετείται στο επίκεντρο του επιχειρησιακού του σχεδιασμού και των δραστηριοτήτων όλων των κλάδων. Η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού πλαισίου, η ουσιαστική στήριξη της οικονομίας αλλά και των τοπικών κοινωνιών και η μείωση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων του στο περιβάλλον, αποτελούν βασικές αρχές του.

Η στήριξη της κοινωνίας ευρύτερα και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος, αποτελεί ευθύνη, δέσμευση και προτεραιότητα. Σε αυτή τη βάση,  επιδιώκει να βρίσκεται πάντα δίπλα στον άνθρωπο, να αφουγκράζεται τις ανάγκες, τις προσδοκίες και να ανταποκρίνεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στις ανάγκες αυτές, αναπτύσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024