Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων έως 13 Ιανουαρίου 2023
Ανοίγει ξανά το myΘέρμανση. Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση
Δεύτερη ευκαιρία για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022.
Με υπουργική απόφαση ορίζεται ότι όσα φυσικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2022, μπορούν να την υποβάλουν μέχρι και την 13η Ιανουαρίου 2023.
Σύμφωνα με την απόφαση η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL),φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί 1,146 εκατ. αιτήσεις.
Σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πιστώσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που έχουν υποβάλλει αίτηση την πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:
Άρθρο 1
Τροποποιούμε την υπό στοιχεία Α.1156/2022 κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Οικονομικών ως ακολούθως:
1. Η παρ. 1 του Άρθρου 4 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Επίδομα χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 1, μετά από σχετική αίτηση που αρμοδίως υποβάλλεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 2 έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022. Όσα από τα ως άνω αναφερόμενα φυσικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2022, μπορούν να την υποβάλλουν από την 20ή Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και την 13η Ιανουαρίου 2023.».
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442