Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 3 Δ του ΣΥΡΙΖΑ και οι μεταγραφές

Τα 3 Δ του ΣΥΡΙΖΑ και οι μεταγραφές

Τα «τρία Δ» συνοψίζουν τον δρόμο που θα κινηθεί η Κουμουνδούρου για τις κάλπες.

Με μια βουλευτή παραπάνω να μετράει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προσχώρηση σε αυτή της Αγγελικής Αδαμοπούλου, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προχωρά την στρατηγική του «αντιδεξιού μετώπου» με κυρίαρχο πόλο τον χώρο της και με πίεση σε έτερες δυνάμεις.

Δεν θα ναι έκπληξη αν δούμε και άλλες προσχωρήσεις το επόμενο διάστημα με επίδικο «την πολιτική αλλαγή». Την ίδια ώρα δοκιμάζεται το νέο τρίπτυχο που έθεσε ως αιχμή ο Αλέξης Τσίπρας και αφορά την δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, την δίκαιη αναδιανομή με τέλος στην αισχροκέρδεια και την δίκαιη ρύθμιση χρεών.

Εκλογές: Πότε θα γίνουν, τι συζητούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι

Τα «τρία Δ» συνοψίζουν τον δρόμο που θα κινηθεί η Κουμουνδούρου για τις κάλπες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στην αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό: «Ένα πράγμα θα υποσχεθούμε μόνο, γιατί θαύματα δεν γίνονται. Θα υποσχεθούμε ότι σε αυτόν τον τόπο θα επιστρέψει επιτέλους και η δικαιοσύνη».

Το τελευταίο έχει σχέση και με τα ευρήματα της MRB και το τι θέλει ο κόσμος να ακούσει και να πράξουν οι πολιτικοί για εκείνον.

«Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέσα σε μία συνθήκη όξυνσης των ανισοτήτων με διογκούμενο το αίσθημα της αδικίας, το σύνθημα Δικαιοσύνη παντού που εκφράστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και έχει γίνει “σημαία” του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπερέχει με ποσοστό 35,6% έναντι της κυβερνητικής επίκλησης για δήθεν «σταθερότητα» που λαμβάνει 32,8%», λένε κομματικές πηγές.

Η νέα προγραμματική αιχμή έχει σχέση με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περασμένη ΔΕΘ αλλά και όλες τις επεξεργασίες που προηγήθηκαν απ’ το κόμμα σε διάφορα πεδία. Στα της δίκαιης αύξησης των εισοδημάτων, αιχμή του δόρατος είναι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αλλά πλέον εν μέσω πληθωριστικής κρίσης και η υιοθέτηση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

Επομένως για το τρέχον έτος με πληθωρισμό 10% ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ, λένε από την Κουμουνδούρου. Στα της αισχροκέρδειας ως βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική αποκλιμάκωση των τιμών είναι η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, ώστε να παίξει ρόλο καθοριστικό στο φρένο των τιμών του ρεύματος.

Η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και κατανάλωσης επίσης περιγράφεται εδώ. Και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στη θέρμανση.

Στα της ρύθμισης των χρεών ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα μέρους της βασικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 120 δόσεις, όπως ακριβώς είχε κάνει και το 2019 για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία.

Σε όλες τις συσκέψεις στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πλέον πως υπάρχει η δυνατότητα μεταβολής του συσχετισμού δύναμης ενώ δίνουν έμφαση και στις δυναμικές που θα αναπτυχθούν όσο πλησιάζουμε στην κάλπη

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024