Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Food pass: «Θέλει να εξαγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ» - Πυρά από την Αντιπολίτευση

Food pass: «Θέλει να εξαγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ» – Πυρά από την Αντιπολίτευση

«Μετά από 15 μήνες αισχροκέρδειας θέλει να εξαγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το food pass που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο αποκαλεί «πολιτικό απατεώνα». Πυρά και από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πυρ ομαδόν άνοιξε η Αντιπολίτευση μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για παροχή του λεγόμενου food pass, ήτοι ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε supermarket και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Για άλλη μια «επιδότηση της αισχροκέρδειας» και «χυδαία απόπειρα εξαπάτησης της ελληνική κοινωνίας» μιλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25.

Food pass: Πώς θα λειτουργήσει – Οι δικαιούχοι – Αναλυτικά παραδείγματα

Περιφρονεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων

«Ακόμα και για έναν πολιτικό απατεώνα όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που έπραξε σήμερα ξεπερνάει τα όρια» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αιχμηρή ανακοίνωσή του.

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών ανακοίνωσε στη Βουλή ότι από τον Φεβρουάριο το κράτος θα καλύπτει το 10% των εξόδων του σούπερ μάρκετ για όλους τους πολίτες. Τελικά το περίφημο προεκλογικό επίδομα είναι μεσοσταθμικά 30 ευρώ. Ντροπή και μόνο ντροπή για αυτή τη χυδαία απόπειρα εξαπάτησης της ελληνική κοινωνίας.»

» Η ντροπή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη άμα αναλογιστούμε ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη αφήνουν ανέγγιχτο τον μηχανισμό αισχροκέρδειας και αποτελούν προσβολή προς τους πολίτες.»

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει να περιορίζει βίαια το εισόδημα των πολιτών:

• ψωμί και δημητριακά 18,7%
• κρέας 16,7%
• γαλακτοκομικά 25,3%.

Να σημειωθεί ακόμα ότι τη στιγμή που τα κέρδη των διυλιστηρίων φτάνουν τα 3 δις, η κυβέρνηση θα πάρει μόλις 600 εκ. για το επίδομα των 22 ευρώ.»

«Με τη σημερινή χοντροκομμένη απάτη του ο κ. Μητσοτάκης δείχνει πόσο περιφρονεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών. Την απάντηση θα την πάρει στην κάλπη. Η ώρα έρχεται.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Βαρουφάκης: Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στηλιτεύει τον «επιδοματικό λαϊκισμό» και σε ότι αφορά το food pass λέει χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο».

«2000 εκατ. ευρώ καθαρή αισχροκέρδεια δύο διυλιστήριων. Από αυτά, η Μητσοτάκης ΑΕ θα πάρει τα 600 εκατ. για να επιδοτήσει τη αισχροκέρδεια των σουπερμάρκετ. Ο,τι και να κάνουν, οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την εξαγγελία Μητσοτάκη ότι το κράτος θα καλύπτει το 10% των δαπανών για τρόφιμα από τον Φεβρουάριο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024