Ηλεία: Τσακάλια αφανίζουν κοπάδια ζώων στα ορεινά χωριά
Οι κτηνοτρόφοι είναι φανερά ανάστατοι και απογοητευμένοι και υποστηρίζουν πως αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, η κτηνοτροφία σε λίγα χρόνια θα αφανιστεί.
Σε απόγνωση είναι οι κτηνοτρόφοι της Αγίας Κυριακής, του Αστρά, των Τσιπιάνων, της Κρυόβρυσης στην Ηλεία καθώς και αρκετών κοινοτήτων της Αχαΐας από τις καθημερινές επιδρομές τσακαλιών στα κοπάδια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς» οι κτηνοτρόφοι αποφεύγουν την εξωτερική βόσκηση των ζώων τους τα οποία κατασπαράζονται συχνά από τις αγέλες τσακαλιών των οποίων οι πληθυσμοί έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
Επιπλέον η οικονομική επιβάρυνση από το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών διογκώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα γιατί κανένας δεν είναι διατεθειμένος να ταΐζει τα ζώα του για να τα τρώνε τα …τσακάλια.
Οι κτηνοτρόφοι είναι φανερά ανάστατοι και απογοητευμένοι και υποστηρίζουν πως αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, η κτηνοτροφία σε λίγα χρόνια θα αφανιστεί.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).