Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρία απίθανα εορταστικά mocktails για γιορτινή ατμόσφαιρα χωρίς αλκοόλ

Τρία απίθανα εορταστικά mocktails για γιορτινή ατμόσφαιρα χωρίς αλκοόλ

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έχει ανάγκη από οινόπνευμα

Σαμπάνια, κρασί, μπύρες… μήπως ξεχνάτε κάτι; Οι καλεσμένοι που θα απέχουν από το αλκοόλ, είτε από επιλογή, είτε λόγω… ηλικίας, εγκυμοσύνης ή άλλης ειδικής κατάστασης, αξίζουν επίσης ένα ρόφημα αφρίζον, πεντανόστιμο και εορταστικό. Και θα το βρουν, με τη μορφή των πανεύκολων mocktails (κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ) που ετοίμασε ειδικά για την περίσταση ο bartender Τάσος Τσιλικούνας της yourbartender.gr.

Τις συνταγές θα τις βρείτε λίγο παρακάτω. Πριν από αυτό, όμως, δείτε τι πρέπει να προσέξετε για άψογο αποτέλεσμα.

Ξεκινήστε από τη σωστή βάση

Το γεγονός ότι η βάση σας θα είναι μη αλκοολούχα, δεν την καθιστά λιγότερο σημαντική. Για να δημιουργήσετε τα πιο festive mocktails, προτίμησε ένα ποιοτικό φυσικά ανθρακούχο μεταλλικό νερό, που θα σας δώσει τις φυσαλίδες που φωνάζουν «Χριστούγεννα», ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσει το ποτό κατάλληλο για όλους. Εμείς επιλέξαμε το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, τόσο για την ισορροπημένη γεύση που του χαρίζει η ιδανική ισορροπία μετάλλων που περιέχει, όσο και για τις χωνευτικές του ιδιότητες (πολύτιμες στα εορταστικά τραπέζια) και, φυσικά, για το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές επιλογές που θα συναντήσετε στην αγορά.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι θέμα καταγωγής, αφού προέρχεται από πηγές στα απάτητα Καρπάθια όρη, μακριά από κάθε εντατικοποιημένη ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι έχει μηδενικά νιτρικά (επικίνδυνες τοξικές ουσίες, ιδίως για την υγεία των βρεφών, των παιδιών και των εγκύων, που περιέχονται πολύ συχνά ακόμη και στο εμφιαλωμένο νερό). Ταυτόχρονα, είναι απολύτως μικροβιολογικώς αγνό και εξαιρετικά γλυκόπιοτο – πράγμα που εξηγεί τόσο τις δεκάδες διεθνείς βραβεύσεις του, όσο και την τεράστια δημοτικότητα που έχει αποκτήσει μέσα σε μόλις 10 χρόνια κυκλοφορίας στις παγκόσμιες αγορές.

Αποφύγετε τα σοδόνερα

Η διαφορά των φυσικώς ανθρακούχων μεταλλικών νερών από τα σοδόνερα, δεν περιορίζεται μόνο στη γεύση – αν και αυτή θα ήταν από μόνη της επαρκής αιτία για να επιλέξετε τα πρώτα για τα mocktails σας. Το κυριότερο πράγμα που τα διαχωρίζει, είναι πως τα σοδόνερα περιέχουν πρόσθετο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, το οποίο σχηματίζει ανθρακικό οξύ. Αυτό με τη σειρά του απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι, προκαλώντας (όχι και πολύ κομψά) ρεψίματα, και δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της χώνεψης – παρόλο που, από τη στιγμή που είναι επίσης όξινο, δεν αντιστέκεται στην οξύτητα του γαστρικού οξέος.

Αντιθέτως, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Μεταλλικά Νερά αποκτούν τις φυσαλίδες τους κυλώντας για χρόνια πλάι σε σβησμένα ηφαίστεια και περιέχουν πλούσια διττανθρακικά άλατα (ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο κ.ά.) τα οποία εκλύουν διοξείδιο του άνθρακα σταδιακά και διαδοχικά κατά την πόση. Επιπλέον, τα διττανθρακικά άλατα είναι αλκαλικά σαν στοιχεία και έτσι διευκολύνουν πράγματι την ομαλή διαδικασία της χώνεψης.

Αφιερώστε λίγο χρόνο

Αφού επιλέξετε τη σωστή βάση για το mocktail σας, είναι η ώρα να προσθέσετε τον πουρέ φρούτων, τους χυμούς ή/και τα σιρόπια που θα του δώσουν εορταστικό χρώμα, γεύση και άρωμα. Αν και θα βρείτε αρκετές έτοιμες επιλογές στο εμπόριο, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να τα ετοιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι. Η προετοιμασία τους, άλλωστε, είναι εύκολη υπόθεση – και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Μην παραλείψετε τη γαρνιτούρα

Απαραίτητη; Όχι. Σημαντική; Εξαιρετικά. Σκεφτείτε πόσο πιο εορταστικό θα δείχνει το mocktail που θα προσφέρετε στους αγαπημένους σας, αν κάνετε απλώς αυτή τη μικροσκοπική επιπλέον κίνηση.

Τρία άκρως χριστουγεννιάτικα mocktails

Και τώρα, πάμε να γνωρίσουμε τις συνταγές που θα πείσουν τους καλεσμένους σας να αφήσουν στην άκρη της σαμπάνια για χάρη μιας επιλογής χωρίς αλκοόλ.

Purple Rain

AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό

30 ml πουρές μύρτιλλου

20 ml στυμμένο λεμόνι

10 ml σιρόπι ζάχαρης

Τριμμένος πάγος

Για τη γαρνιτούρα: Φέτες λεμονιού, φρούτα του δάσους

Green Bubble Garden

AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό

30 ml σπιτικό σιρόπι αγγουριού

20 ml στυμμένο lime

Τριμμένος πάγος

Για τη γαρνιτούρα: Φέτες αγγουριού, γλυκάνισος, κόκκινη πιπεριά και φύλλα βασιλικού

Homemade Lavender Lemonade

AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό

80 ml στυμμένο λεμόνι

20 ml σιρόπι λεβάντας με φύλλα μέντας

Παγάκια

Για τη γαρνιτούρα: Φέτες λεμονιού και αποξηραμένη λεβάντα

Δείτε περισσότερα εδώ.

#AQUACarpatica #PerfectWater #PerfectChristmas

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024