Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Νέα Υόρκη απαγορεύει στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια

Mε σκοπό την πάταξη των εκτροφείων ζώων για εμπορική χρήση.

Τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα απαγορεύεται σύντομα να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια βάσει νομοθετικής απαγόρευσης που αποσκοπεί στην αναχαίτιση της πώλησης ζώων από εγκαταστάσεις εκτροφής που, σύμφωνα με τις ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, υποβάλλουν τα κατοικίδια ζώα σε απάνθρωπες συνθήκες.

Η νομοθεσία που υπογράφηκε από την κυβερνήτη Kathy Hochul την Πέμπτη σημαίνει ότι η Νέα Υόρκη θα ενταχθεί σε μια ομάδα άλλων πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας και του Ιλινόις, που έχουν θεσπίσει παρόμοιες απαγορεύσεις με σκοπό την πάταξη των εγκαταστάσεων που αποκαλούνται εκτροφεία κουταβιών ή γατιών.

Ο θρίαμβος της συμπόνοιας 

Απαγορεύοντας την πώληση ζώων στα περίπου 80 καταστήματα κατοικίδιων ζώων της Νέας Υόρκης, η πολιτεία ελπίζει να σταματήσει τη διοχέτευση ζώων από εμπορικούς κτηνοτρόφους, οι οποίοι εκτρέφουν ζώα που συχνά κακοποιούνται ή είναι άρρωστα και στη συνέχεια πωλούνται στους καταναλωτές, επιβαρύνοντάς τους.

«Ο τερματισμός της παραγωγής κουταβιών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης σηματοδοτεί τον θρίαμβο της συμπόνιας έναντι των άκαρδων που ενυπάρχουν σε μια σκληρή βιομηχανία που επιδιώκει κέρδη υποβάλλοντας αθώα ζώα σε βάρβαρη μεταχείριση» δήλωσε η βουλευτής Λίντα Ρόζενταλ, Δημοκρατική που υποστήριξε τη νομοθεσία.

Δείτε το βίντεο

Η νομοθεσία προκάλεσε μια παθιασμένη σύγκρουση στο Όλμπανι μεταξύ των υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ζώων και της βιομηχανίας καταστημάτων κατοικίδιων ζώων, η οποία αντιτάχθηκε σθεναρά στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι θα τους έθετε ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Η βιομηχανία υποστήριξε ότι η απαγόρευση θα οδηγούσε επίσης σε μια αλυσίδα απρόβλεπτων συνεπειών που θα δυσκόλευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης να αποκτήσουν κατοικίδιο και ενδεχομένως θα οδηγούσε σε μια υπόγεια αγορά κατοικίδιων ζώων.

Ένας συνασπισμός ιδιοκτητών καταστημάτων κατοικίδιων ζώων – People United to Protect Pet Integrity, ή PUPPI – δήλωσε ότι η γενική απαγόρευση θα έπληττε άδικα τα υπεύθυνα καταστήματα κατοικίδιων ζώων που πωλούν κουτάβια μεγαλωμένα με φροντίδα, και θα έκανε ελάχιστα για να κλείσει τις εμπορικές εγκαταστάσεις αναπαραγωγής, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται εκτός πολιτείας. Η βιομηχανία υποστήριξε ότι οι περισσότεροι εμπορικοί εκτροφείς μεγάλωναν τα κατοικίδια ζώα με ηθικό τρόπο, αλλά ότι οι ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων δαιμονοποιούν ολόκληρο τον τομέα της εκτροφής.

Οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν το Πολιτειακό Νομοθετικό Σώμα στο Όλμπανι ψήφισαν το νομοσχέδιο τον Ιούνιο με σπάνια διακομματική υποστήριξη.

Ελκυστικές βιτρίνες με κουτάλια χιλιάδων δολαρίων 

Έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις κεκλεισμένων των θυρών αυτόν τον μήνα, η κυβερνήτης συμφώνησε τελικά να υποστηρίξει το νομοσχέδιο, αν και με ορισμένες αλλαγές που αποσκοπούν στο να αμβλύνουν το οικονομικό πλήγμα για τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων, τα οποία φημίζονται για τις ελκυστικές βιτρίνες τους με τα κουτάβια που πωλούνται για χιλιάδες δολάρια.

Η εφαρμογή της απαγόρευσης, για παράδειγμα, αναβλήθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Η αναθεωρημένη νομοθεσία θα επιτρέψει επίσης στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων να χρεώνουν ενοίκιο στα καταφύγια ζώων που χρησιμοποιούν τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων ως χώρο για τη φιλοξενία εκδηλώσεων υιοθεσίας για διασωθέντα ζώα.

Οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να αγοράζουν τα ζώα απευθείας από τους εκτροφείς, μια προσπάθεια να επιτραπεί στους υποψήφιους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να επισκέπτονται και να αγοράζουν από υπεύθυνους εκτροφείς. Αλλά μέρος της πρόθεσης της νομοθεσίας είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υιοθετούν κατοικίδια ζώα από καταφύγια και οργανώσεις διάσωσης, οι οποίες λένε ότι ξεχειλίζουν από σκύλους, πολλοί από τους οποίους εγκαταλείφθηκαν από ανθρώπους που αναζητούσαν κατοικίδια ζώα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Αυτά τα ζώα είναι αγαπημένα όντα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και όχι σαν μια κονσέρβα σούπας που πρέπει να αγοράσουμε από ένα ράφι» δήλωσε ο πολιτειακός γερουσιαστής Μάικλ Γιάναρης, ένας Δημοκρατικός από το Κουίνς που υποστήριξε τη νομοθεσία. «Αυτός ο νόμος θα σώσει αμέτρητα ζώα από την κακοποίηση στα χέρια των φρικτών εκτροφείων κουταβιών και είμαι ενθουσιασμένος που τώρα τίθεται σε ισχύ».

*Με στοιχεία από nytimes.com

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024