Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστουγεννιάτικα ταξίδια: Όσα χρειάζεστε για ασφαλείς διαδρομές με το αυτοκίνητο

Χριστουγεννιάτικα ταξίδια: Όσα χρειάζεστε για ασφαλείς διαδρομές με το αυτοκίνητο

Από τις βαλίτσες μέχρι… τις χιονοαλυσίδες, αυτά είναι τα απαραίτητα για να απολαύσετε το χειμερινό σας ταξίδι με ασφάλεια και χωρίς απρόοπτα.

Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και μαζί της οι χειμερινές διακοπές, για τις οποίες τόσο ανυπομονούμε. Αν ακόμα δεν το έχει κανονίσει, τώρα είναι η ευκαιρία να σχεδιάσετε γιορτινό σας ταξίδι, για να απολαύσετε την παρέα των αγαπημένων σας σε ένα νέο – και γιατί όχι χιονισμένο – σκηνικό!

Check list για το ταξίδι με το αυτοκίνητο

Για να απολαύσετε το χειμερινό roadtrip δημιουργήσαμε μια σύντομη λίστα με τα απαραίτητα για να οργανωθείτε και να μην ξεχάσετε τίποτα πίσω.

Βαλίτσες

Το ταξίδι προς τον χιονισμένο σας προορισμό ξεκινά πολύ πριν βγείτε στον δρόμο και μάλιστα, από τις… βαλίτσες. Κι ενώ η προετοιμασία τους απωθεί τους περισσότερους, με λίγη οργάνωση θα τα καταφέρετε στο μισό χρόνο.

Ανάλογα με την διάρκεια της παραμονής σας, μπορεί να χρειαστείτε μια μικρή, μεσαία ή και μεγαλύτερη βαλίτσα ενώ εξίσου βολικά και εύκολα στην μετακίνηση είναι και τα σαν βουαγιάζ, που χωράνε τα απαραίτητα και προσαρμόζονται στις ανάγκες σας.

Αγαπημένη μας επιλογή είναι το Σετ Βαλίτσες Bg Berlin Enduro Καμπίνας/Μεγάλη/Τσάντα ταξιδίου 3τμχ Ροζ Χρυσό καθώς διαθέτουν ανθεκτικό περίβλημα και μοντέρνο σχεδιασμό, που ταιριάζει σε κάθε ταξιδιώτη.

Οι βαλίτσες διαθέτουν 4 διπλές περιστρεφόμενες ρόδες και τηλεσκοπικό μηχανισμό για την εύκολη μεταφορά τους.

Το σετ περιλαμβάνει μεγάλη βαλίτσα, βαλίτσα καμπίνας και μία πρακτική τσάντα ταξιδιού, τις οποίες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όλες μαζί ή και καθεμία μόνη της, ανάλογα με τις ανάγκες σας ή το πόσες μέρες θα διαρκέσει το ταξίδι σας.

Ξεκινήστε την οργάνωση της, βάζοντας τα απαραίτητα ρούχα, όπως φούτερ, πουλόβερ, κασκόλ, σκουφί και τα απαραίτητα γάντια ενώ μην ξεχάσετε παντελόνια, κολάν, φόρμα και μακρυμάνικες μπλούζες για να παραμένετε ζεστοί και άνετοι, τόσο έξω όσο και μέσα.

Μέσα από τα πιο βαριά σας ρούχα, μπορείτε να φορέσετε άνετα βαμβακερά του και μπλουζάκια, ώστε η ζέστη να μπορεί να κυκλοφορεί στο σώμα σας και από πάνω φυσικά, το μπουφάν σας για έξτρα προστασία από την παγωνιά, τον αέρα, την βροχή ή και το χιόνι.

Εκτός από αυτά, μην ξεχάσετε να βάλετε στην βαλίτσα σας άλλα βασικά, όπως το νεσεσέρ με τις κρέμες (το κρύο αφυδατώνει πιο πολύ την επιδερμίδα) και τα καλλυντικά σας, είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας κι ένα μικρό κουτάκι πρώτων βοηθειών.

Για να φτάσετε στον προορισμό σας με την μέγιστη ασφάλεια και χωρίς απρόοπτα, μην ξεχάσετε να:

Ελέγξτε το αυτοκίνητό σας

Λίγες μέρες πριν το ταξίδι σας, ελέγξτε το αυτοκίνητό σας ώστε να είστε σίγουροι για την καλή του κατάσταση. Έτσι θα αποφύγετε απρόοπτες βλάβες που θα σας… γυρίσουν πίσω, πριν προλάβετε να φτάσετε και θα ξεκινήσετε το ταξίδι σας ξέγνοιαστοι.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο έλεγχος της μπαταρίας του αυτοκινήτου, μιας και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή της, ανάλογα με την ηλικία της αλλά και το πόσο καιρό παραμένει αχρησιμοποίητη.

Αν το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ξεκινήσει λόγω μπαταρίας, τότε ένα ζευγάρι καλώδια πιθανότατα να σας σώσει.

Για αυτό, επενδύστε σε βαρέως τύπου καλώδια, όπως καλώδια δύο ή τεσσάρων μετρητών, 100% χαλκού για να εξασφαλίσετε την καλύτερη απόδοση.

Απαραίτητες οι χιονοαλυσίδες

Στις χειμερινές αποδράσεις πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Για αυτό είναι σημαντικό να μεριμνήσετε από πριν και να επενδύσετε σε αλυσίδες χιονού, που θα σας βοηθήσουν να ανεβείτε και να κατεβείτε τις παγωμένες πλαγιές με την μεγαλύτερη ασφάλεια.

Φτιαγμένες με κράμα ανοξείδωτου χάλυβα με μαγγάνιο και με ειδικό πλαϊνό κάλυμμα για την προστασία των ελαστικών, οι Αλυσίδες Χιονιού Σκάλα με Ιμάντες S 8τμχ εφαρμόζουν άψογα και προτείνονται για χρήση σε οδόστρωμα με πάγο, χιόνι ή λάσπη.

Είναι φτιαγμένες από ανθεκτικό υλικό σε πίεση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να τις τοποθετήσετε, περάστε την δέστρα ανάμεσα από τις ακτίνες της ζάντας κρατώντας την αντιολισθητική βάση με τα πλαστικά δόντια που εξέχουν σε επαφή με το λάστιχο. Για να δέσετε την ζώνη χρειάζεται μόνο 1cm κενό γύρω από την εσωτερική διάμετρο του τροχού.

Κρατώντας το κούμπωμα ανοιχτό, περάστε την άκρη του ιμάντα στη εγκοπή του κυλίνδρου που βρίσκεται στο κούμπωμα. Κρατήστε σταθερή την αλυσίδα και ανοιγοκλείστε το κούμπωμα συνεχόμενα μέχρι να σφίξει πάνω στο λάστιχο.

Βεβαιωθείτε ότι οι αλυσίδες παραμένουν σταθερές και είναι σφιχτά δεμένες για αποφυγή απροόπτων.

Θα βρείτε αυτά και άλλα πολλά σε ασυναγώνιστες τιμές, στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε είδη και απαραίτητα ταξιδιού αλλά και ανταλλακτικά αυτοκινήτου ενώ θα τα παραλάβετε εγκαίρως για το ταξίδι σας, αφού θα φτάσουν στην ώρα τους, στην πόρτα σας χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Η αγορά σας γίνεται πανεύκολη καθώς με το SHOPFLIX.GR μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι κι αν θέλετε (όσο και αν κοστίζει) με έως 60 άτοκες δόσεις.

Μπείτε στην κλήρωση του SHOPFLIX.GR για μοναδικά δώρα αξίας άνω των 100€ και μην ξεχνάτε ότι την φετινή περίοδο των γιορτών εδώ θα βρείτε δώρα για όλους και θα ανακαλύψετε όλα όσα κρύβει ο σάκος του… SHOPFLIX για να επωφεληθείτε από ασυναγώνιστες προσφορές.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024