Στη σκιά των εξελίξεων στο Περού και της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, συνιστά στους Έλληνες πολίτες, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Περού ή βρίσκονται ήδη στη χώρα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να επιδεικνύουν επαυξημένη εγρήγορση ως προς την κατάσταση ασφαλείας και να αποφεύγουν χώρους μεγάλων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.
Πέραν των ανωτέρων, καλεί όσους επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα, καθώς και τους Έλληνες πολίτες που διαβιούν στο Περού, να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τα τοπικά νέα και να βρίσκονται σε επαφή με την πρεσβεία της Ελλάδος στη Λίμα (τηλέφωνα: + 511 221 34 14 – 421 51 82 καθώς και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: + 51 999 048 667, e-mail: [email protected] ) ή με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών (τηλέφωνα +30 210 368 2463, +30 210 368 2406 και +30 210 368 1730).
Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παράσχει σχετικές πληροφορίες στους Έλληνες πολίτες.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής