Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη: Καρδιακή ανακοπή υπέστη η κόρη του βασιλιά ενώ έκανε τζόκινγκ

Ταϊλάνδη: Καρδιακή ανακοπή υπέστη η κόρη του βασιλιά ενώ έκανε τζόκινγκ

Ζοφερή η πρόβλεψη για την υγεία της - Γιατί μπορεί να την κρατήσουν στη ζωή για μήνες

Σε μηχανική υποστήριξη μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη ενώ έκανε τζόκινγκ, βρίσκεται η πριγκίπισσα κόρη του βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Η 44χρονη πριγκίπισσα Bajrakitiyabha φέρεται να έτρεχε με τα σκυλιά της όταν κατέρρευσε στο εθνικό πάρκο Khao Yai στην επαρχία Nakhon Ratchasima, στην κεντρική Ταϊλάνδη, χθες το βράδυ. Η πριγκίπισσα, η οποία ήταν υποψήφια διάδοχος του πατέρα της βασιλιά Maha Vajiralongkorn, λέγεται ότι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το νοσοκομείο Pack Chong Nana στο νοσοκομείο King Chulalongkorn Memorial Hospital στην Μπανγκόκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί την κρατούν στη ζωή με μηχάνημα υποστήριξης και ο πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha επέστρεψε εσπευσμένα από ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο Ταϊλανδός βασιλικός εμπειρογνώμονας Andrew MacGregor Marshall, συγγραφέας και λέκτορας, δήλωσε ότι η πρόγνωση είναι «πολύ ζοφερή» και πως η μοναρχία θα μπορούσε να περιέλθει σε χάος. Ο MacGregor υποστήριξε επίσης πως το περιστατικό αυτό έχει «τεράστιες επιπτώσεις» στη μοναρχία της Ταϊλάνδης, δεδομένου ότι η Bajrakitiyabha ήταν υποψήφια ως διάδοχος του αμφιλεγόμενου βασιλιά Vajiralongkorn.

Υπενθυμίζεται πως ο βασιλιάς είχε προκαλέσει διαμάχη όταν έγινε γνωστό πως πέρασε μεγάλο μέρος της πανδημίας του κορoναϊού στη Γερμανία με μια φημολογούμενη συνοδεία 20 γυναικών.

Ο 70χρονος έχει επτά παιδιά από τρεις προηγούμενους γάμους, οι οποίοι έληξαν όλοι με διαζύγιο. Η πριγκίπισσα Bajrakitiyabha είναι το μοναδικό παιδί του βασιλιά Vajiralongkorn που γεννήθηκε από την πρώτη σύζυγό του πριγκίπισσα Soamsawali.

Ο βασιλιάς εξόρισε τους τέσσερις πρώτους αρσενικούς κληρονόμους του από την Ταϊλάνδη, αφότου κατηγόρησε την μητέρα τους Sujarinee Vivacharawongse για μοιχεία το 1996.

Ζοφερή η πρόβλεψη για την υγεία της – Γιατί μπορεί να την κρατήσουν στη ζωή για μήνες

Όπως δήλωσε ο βασιλικός εμπειρογνώμονας στην Daily Mail: «Η πριγκίπισσα Bajrakitiyabha μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Pak Chong Nana όπου επιχειρήθηκε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για ώρες χωρίς επιτυχία. Ο βασιλιάς Vajiralongkorn έσπευσε στο νοσοκομείο με στρατιωτικό ελικόπτερο. Βασιλικές πηγές λένε ότι η πρόγνωση για την πριγκίπισσα είναι πολύ ζοφερή. Αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να διατηρηθεί τεχνητά στη ζωή μέσω ECMO για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, μεχρι το καθεστώς θα βρει τι πρέπει να κάνει. Τα γεγονότα αυτά έχουν τεράστιες επιπτώσεις για τη μοναρχία της Ταϊλάνδης, διότι υποτίθεται ότι η Bajrakitiyabha θα ήταν η επόμενη μονάρχης ή θα ήταν αντιβασιλέας για τον μικρότερο ετεροθαλή αδελφό της Dipangkorn, ο οποίος πάσχει από αυτισμό και δεν θα είναι σε θέση να βασιλεύσει μόνος του».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024