Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Αυτό είναι το δεύτερο σπίτι στις Βρυξέλλες

Εύα Καϊλή: Αυτό είναι το δεύτερο σπίτι στις Βρυξέλλες

Μετά την αναβολή της δίκης για την Εύα Καϊλή αποκαλύφθηκαν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Η Εύα Καϊλή έχει ακόμα ένα διαμέρισμα στην οδό Βατερλό, σε κεντρικό δρόμο των Βρυξελλών. Όμως από ότι φαίνεται τα δύο σπίτια αυτά δεν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες που έχει υποχρέωση να υποβάλλει.

Το δεύτερο σπίτι της Εύας Καϊλή στην οδό Βατερλό των Βρυξελλών, πιθανότατα είναι το σπίτι που έχει εγγεγραμμένο η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο δικό της πόθεν έσχες.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές ο σύντροφός της – Αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Qatargate

Χωρίς όνομα στο κουδούνι

Ωστόσο, αν και η αλληλογραφία της βρίσκεται στο γραμματοκιβώτιο του διαμερίσματος, δεν υπάρχει το όνομα της Εύας Καϊλή στο κουδούνι. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια πολυτελή πολυκατοικία, καθώς η οδός Βατερλό (Waterloolaan) είναι ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Βρυξελλών, αντίστοιχος με την οδό Βουκουρεστίου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, το οποίο δηλώνει και στο πόθεν έσχες της, καθώς το άλλο διαμέρισμα, στο οποίο φέρονται να βρέθηκαν τα χρήματα μέσα στις βαλίτσες, ίσως είναι νέο απόκτημα ή δεν ανήκει στην ίδια.

Ποινική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την Εύα Καϊλή

Στο μικροσκόπιο και της ελληνικής δικαιοσύνης μπαίνει η Εύα Καϊλή για την οποία με βάση επείγουσα παραγγελία του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελία Χρήστου Μπαρδάκη θα ερευνηθεί για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπό την προϋπόθεση να μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Ο κ. Χρήστος Μπαρδάκης ανέθεσε σε δύο επίκουρους εισαγγελείς του να ερευνήσουν για την διακρίβωση τέλεσης από την Εύα Καϊλή των αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση την παραγγελία του κ. Μπαρδάκη οι δύο επίκουροι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή καθώς και το σχετικό πιστοποιητικό για τη δικονομικής πορείας της έρευνας.

Δείτε βίντεο από το δεύτερο σπίτι

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024