Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπάγου: Νέα ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου

Παπάγου: Νέα ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου

Στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού, ετοιμάζεται ολική ανάπλαση δημόσιου χώρου, που μέχρι πρότινος ήταν μισθωμένος σε ιδιώτη, αποδίδοντας τον αναμορφωμένο στους Δημότες.

Οι Δημότες Παπάγου – Χολαργού, σύντομα θα έχουν στη διάθεση τους έναν νέο χώρο αναψυχής, ελεύθερο και προσβάσιμο από όλους.

Η μελέτη διαμόρφωσης του χώρου κάτω από την Αγία Σκέπη αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου χώρου αναψυχής με ελεύθερη πρόσβαση και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για όλους τους κατοίκους του Δήμου.

Προβλέπεται κατασκευή παιδικής χαράς, διαμορφώνεται μια ποδηλατική διαδρομή, ενισχύεται το πράσινο με νέες φυτεύσεις και δημιουργία βοτανικού κήπου, και δίνεται η δυνατότητα άσκησης με την εγκατάσταση υπαίθριου γυμναστηρίου.

Επιπλέον η συγκεκριμένη έκταση ενοποιείται με το παρακείμενο αλσύλιο όπου τοποθετούνται τραπεζόπαγκοι, καθώς και άλλα υπαίθρια παιχνίδια (πινγκ – πονγκ, σκάκι).

Ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση του χώρου χρησιμοποιεί ως οδηγό το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής με σκοπό να συνδυαστεί η αισθητική διαμόρφωση του χώρου με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, κάτι που αποτελούσε άλλωστε προαπαιτούμενο για τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο.

Η σκοπιμότητα της παρέμβασης είναι η ενίσχυση της επαφής των παιδιών της πόλης με τη φύση εντός του αστικού ιστού, και η δυνατότητα μέσω του βοτανικού κήπου να αντλήσουν πληροφορίες για τα φυτά και τα δέντρα που υπάρχουν ή θα φυτευτούν στην εν λόγω περιοχή.

Πηγή: Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) βάσει σχετικών κατευθύνσεων και οδηγιών των δασολόγων του Συνδέσμου.

Η ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργήσει ένα νέο πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή, θα συμβάλλει περαιτέρω στη ενδυνάμωση του ισοζυγίου πρασίνου σε ένα Δήμο που ούτως ή άλλος επιχειρεί διαρκώς προς αυτή τη κατεύθυνση όπου είναι εφικτό.

Μια ακόμη πτυχή της παρέμβασης αφορά και κάτι ακόμη που προκύπτει συμπερασματικά. Αν σε έναν Δήμο, δημιουργούνται πολλές και σε διαφορετικά σημεία εστίες πρασίνου και αναψυχής, τότε ο κόσμος δεν συνοστίζεται σε ένα σημείο με ταυτόχρονη ομαλοποίηση τόσο του κυκλοφοριακού φόρτου όσο και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024