Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 39χρονος που πυροβόλησε στο πόδι διαρρήκτη

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 39χρονος που πυροβόλησε στο πόδι διαρρήκτη

Ο 39χρονος είχε οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 39χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 37χρονο διαρρήκτη, όταν εκείνος αποπειράθηκε να μπει στο σπίτι του, στο Νέο Ρύσιο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (σ.σ. η δεύτερη πράξη επειδή δεν τήρησε τους κανόνες φύλαξης της καραμπίνας την οποία κατέχει νόμιμα). Ο 39χρονος, που δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εργάζεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ζήτησε αναβολή και το αίτημα του έγινε δεκτό, ενώ αφέθηκε ελεύθερος.

«Αισθάνθηκα απειλή»

Ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός είναι ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. «Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απειλή γι’ αυτό πυροβόλησα» δήλωσε δια του συνηγόρου του, προσθέτοντας ότι άκουσε πρώτα το σκύλο του να γαβγίζει και στη συνέχεια αντιλήφθηκε τον διαρρήκτη να επιχειρεί να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του.

Την ίδια ώρα, ο 37χρονος τραυματίας, με καταγωγή από την Αλβανία, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο, με την υγεία του να μην διατρέχει κίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024