Πέντε μαθητές ηλικίας από 13 έως 16 ετών συνελήφθησαν από την Αστυνομία γιατί, επιτέθηκαν, ακινητοποίησαν και επιχείρησαν να βιάσουν συμμαθήτρια τους της Α’ Γυμνασίου.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου μια 45χρονη μητέρα και κατήγγειλε ότι πέντε συμμαθητές της κόρης της αποπειράθηκαν να τη βιάσουν μέσα στο προαύλιο του σχολείου.
Όπως είπε, στις 11 το πρωί της Τετάρτης και ενώ το κορίτσι ήταν στο προαύλιο του Γυμνασίου, πέντε ανήλικοι συμμαθητές της, ενεργώντας από κοινού, την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και στη συνέχεια, τη θώπευσαν στο στήθος και τα γεννητικά της όργανα.
Σε κατάσταση σοκ, η 14χρονη έβαλε τις φωνές, αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει. Αφού ενημέρωσε τους γονείς της και τη διεύθυνση του σχολείου, οι πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για απόπειρα βιασμού.
Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία και για τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).