Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιο Κύπελλο: Τραγικός θάνατος για 24χρονο - Έπεσε στο κενό από τον 8ο όροφο του σταδίου Lusail

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τραγικός θάνατος για 24χρονο – Έπεσε στο κενό από τον 8ο όροφο του σταδίου Lusail

Ένας ακόμα θάνατος σημαδεύει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 24χρονος Κενυάτης John Njue Kibue που εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Ο John Njue Kibue έπεσε στο κενό από τον όγδοο όροφο του σταδίου Lusail. Ήταν αργά το βράδυ μετά τη νίκη της Αργεντινής επί της Ολλανδίας στον προημιτελικό του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου – Εντός της ημέρας η απόφαση της για τους άλλους τρεις

Ο φορέας διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε ότι ο 24χρονος πέθανε μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ανακοινώθηκε, όπως αναφέρει η Telegraph, πως θα διενεργηθεί «επειγόντως» έρευνα για τις συνθήκες της πτώσης που οδήγησαν στον τραγικό θάνατό του.

«Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο John Njau Kibue, φρουρός ασφαλείας στο στάδιο Lusail, έπεσε στο κενό ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του. Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι παρά τις προσπάθειες της ιατρικής ομάδας, απεβίωσε στο νοσοκομείο την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τρεις ημέρες. Οι κοντινοί συγγενείς του έχουν ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν».

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, διερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας και θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την έκβαση της έρευνας.

Έπεσε στο κενό τα ξημερώματα – Προβληματίζει ο θάνατός του

Η τραγωδία σημειώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Μάρτυρας ανέφερε στη βρετανική Guardian πως έπεσε στο κενό από την υψηλότερη εξωτερική αίθουσα, κοντά στη θύρα 30 του σταδίου Lusail.

Η οικογένεια του 24χρονου ζητά μεγαλύτερη σαφήνεια αναφορικά με τις συνθήκες του τραγικού θανάτου. «Ενημερωθήκαμε το πρωί της Τρίτης ότι απεβίωσε» δήλωσε η Anne Wanjiru, αδερφή του John Njau Kibue. «Είμαστε συντετριμμένοι».

Ζήτησε βοήθεια από την κυβέρνηση της Κένυας και τον πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino. «Θέλουμε απαντήσεις για τις συνθήκες του θανάτου του. Ισχυρίζονται ότι ήταν μεθυσμένος. Ακούσαμε ότι δούλευε για πολλές ώρες. Δεν είναι σαφές πώς έπεσε στο κενό. Δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε. Είναι πολύ οδυνηρό. Θα πρέπει να μας βοηθήσουν», υπογράμμισε η Anne Wanjiru.

Ο 24χρονος είναι ο δεύτερος εργάτης που επιβεβαιώνεται ότι πέθανε ενώ εργαζόταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός υπηκόου των Φιλιππίνων που πέθανε στο Sealine Resort, τον χώρο προπόνησης της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας. Υπέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, τραύματα στο κεφάλι μετά από πτώση.

Έχει επιβεβαιωθεί έρευνα για τον θάνατο του 24χρονου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Nasser al-Khater να απορρίπτει τις ανησυχίες για την τραγωδία. «Ο θάνατος είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής, είτε είναι στη δουλειά, είτε στον ύπνο σου» σχολίασε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον τραγικό θάνατο που μετέδωσε πρώτο το Athletic.

«Βρισκόμαστε στη μέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και έχουμε ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο θέλετε να μιλήσετε τώρα;», συμπλήρωσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024