Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Σχεδόν ομόφωνη η καθαίρεσή της από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής

Εύα Καϊλή: Σχεδόν ομόφωνη η καθαίρεσή της από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής

«Λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρός»

Γεγονός αποτελεί πλέον η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ολομέλεια αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παύση των αρμοδιοτήτων της.

Νωρίτερα η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα ενημέρωσε ότι η διάσκεψη των προέδρων έβγαλε ομόφωνη απόφαση για την καθαίρεσή της.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, έγραψε στο twitter: «Λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρός. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές».

Η ανάρτηση της Εύας Καϊλή

Στον ανακριτή την Τετάρτη η Καϊλή

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις προσωρινά κρατούμενοι για το σκάνδαλο, που έχει σοκάρει τους ευρωπαϊκούς κόλπους, θα παρουσιαστούν αύριο, Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να δικαστούν.

Το εν λόγω σκάνδαλο θεωρείται μεγάλο στοίχημα για την ακεραιότητα του Ευρωκοινοβουλίου και ιδιαίτερα για τους ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ευρωβουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι που επαίνεσαν το Κατάρ για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις αντί να καταδικάσουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο εμιράτο του Κόλπου και τις επικίνδυνες συνθήκες κατά την κατασκευή των σταδίων.

Μια σειρά από εφόδους της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου μεταξύ της Παρασκευής και της Δευτέρας έχουν αποφέρει έξι συλλήψεις – με τέσσερα άτομα να παραμένουν υπό κράτηση. Κατά τις έρευνες οι αρχές συγκέντρωσαν περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, καθώς και τηλέφωνα και υπολογιστές.

«Είμαι αθώα»

Νωρίτερα σήμερα, η Εύα Καϊλή, μέσα από τις φυλακές που βρίσκεται, έσπασε τη σιωπή της και παρουσίασε για πρώτη φορά τη θέση της -μέσω δικηγόρου- αναφορικά με τις κατηγορίες που της προσάπτουν οι βελγικές Αρχές.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την ευρωβουλευτή στην Ελλάδα, τόνισε ότι η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν έχει εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. «Ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω, υπάρχει το απόρρητο».

«Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κ. Μαγδαλένα Καϊλή» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Open.

Όσον αφορά τον πατέρα της Εύα Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή, ξεκαθάρισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές αρχές κι ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα» αλλά «όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024