Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
16χρονος Ρομά: «Μέρα βαρύτατου πένθους - Η στοχοποίηση της κοινότητας ρίχνει λάδι στη φωτιά»

16χρονος Ρομά: «Μέρα βαρύτατου πένθους – Η στοχοποίηση της κοινότητας ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, επισημαίνει ότι δεν είναι ώρα για τηλεοπτικές δίκες, αντιπαραθέσεις και ακραίες διατυπώσεις που θίγουν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά

Ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης, κατέληξε σήμερα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις 5 Δεκεμβρίου.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», με ανακοίνωσή της ζητά να γίνει σεβαστό το δικαίωμα πένθους για το 16χρονο παιδί και να μην στοχοποιείται η κοινότητα Ρομά από «τηλεδίκες και ακραίες αντιπαραθέσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

«Η συνεχής στοχοποίηση ολόκληρης της κοινότητας που σήμερα θρηνεί τον νεκρό της, έχει ως αποτέλεσμα το να ρίξει λάδι στην φωτιά και να οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η σημερινή μέρα, είναι για όλη την κοινωνία μια μέρα βαρύτατου πένθους για τον άδικο χαμό του Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έχασε τη μάχη με την ζωή έπειτα τον πυροβολισμό και σοβαρό τραυματισμό του από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να ειπωθούν πολλά αυτή την ώρα.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 16χρονου Κώστα.
Αυτή την δύσκολη στιγμή θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε το βαρύ πένθος για τον νέο αυτόν άνθρωπο. Δεν είναι τώρα η ώρα για τηλεοπτικές δίκες, αντιπαραθέσεις και ακραίες διατυπώσεις που θίγουν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά.

Η συνεχής στοχοποίηση ολόκληρης της κοινότητας που σήμερα θρηνεί τον νεκρό της, έχει ως αποτέλεσμα το να ρίξει λάδι στην φωτιά και να οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση. Δυστυχώς όταν η πολιτεία δεν ρυθμίζει, η κοινωνία προχωρά στην αυτορρύθμιση, μια συνθήκη που για τους Έλληνες Ρομά έχει διαρκέσει δεκάδες χρόνια.

Η τεράστια συζήτηση γύρω από την κοινωνική ένταξη και τα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά πρέπει να γίνει και θα γίνει άμεσα, χωρίς άλλες υπεκφυγές και προσωρινές λύσεις. Δεν μπορεί όμως να λαμβάνει χώρα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και φορτισμένη στιγμή, στην οποία προσκαλούμε όλες και όλους να επιδείξουν ψυχραιμία, κατανόηση και σεβασμό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024