Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέλιος Κουδουνάρης: Έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης - «Μέσα σε 20 λεπτά έκαναν 49 συναλλαγές»

Στέλιος Κουδουνάρης: Έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης – «Μέσα σε 20 λεπτά έκαναν 49 συναλλαγές»

«Μπήκα στο λινκ, έβαλα τους κωδικούς μου και μου πήραν χρήματα», περιγράφει ο σχεδιαστής μόδας

Ο Στέλιος Κουδουνάρης βρέθηκε καλεσμένος στο «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για τη ζωή του, τα επαγγελματικά του και τη συμμετοχή του στο «My style rocks».

Επίσης, ο σχεδιαστής μόδας αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα απάτης και εξήγησε πώς «την πάτησε».

«Μοιράστηκα αυτό το γεγονός, γιατί καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην βγάλω άκρη με την τράπεζα, που θα το κάνω βέβαια, έχω κινηθεί νομικά, και αφού έχω βήμα, το αποφάσισα να το πω για να μην την πατήσει και άλλος κόσμος. Λέμε ότι κόσμος που δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία μπορεί να την πατήσει, και να που άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία την πατάνε και αυτοί πιο εύκολα», είπε αρχικά ο Στέλιος Κουδουνάρης.

Τι συνέβη;

«Ήμουν μία μέρα στο κατάστημά μου, και έτυχε να είμαι μόνος μου, συνήθως είναι και τα παιδιά που είναι στην ομάδα, να έχω δουλειά και να μην είμαι συγκεντρωμένος. Χτυπάει το τηλέφωνο, είναι μία κυρία, η κ. Σοφία από το φαρμακείο, που σημειωτέον ξέρω κυρία Σοφία που δουλεύει στο φαρμακείο, είναι υπαρκτό πρόσωπο. Μου είπε ότι θέλει να κάνει δήθεν δώρο στην αδερφή της ένα φόρεμα που έχει δει στο ίντερνετ. Μου είπε να μου βάλει τα χρήματα και είπα εντάξει», ανέφερε εξιστορώντας την ιστορία της απάτης.

Και πρόσθεσε: «Δίνω τον λογαριασμό μου, αυτό δεν είναι κάτι γιατί τον δίνεις παντού αυτό. Και στη συνέχεια της δίνω το κινητό μου να μου στείλει το «τέτοιο». Εγώ θεωρώ ότι το «τέτοιο» είναι το αποδεικτικό. Το τέτοιο ήταν δυστυχώς ένα λινκ που μπήκα για να κάνω αποδοχή της πληρωμής υποτίθεται, κάτι το οποίο δεν υπάρχει σαν έννοια, το να κάνεις αποδοχή της πληρωμής».

«Μου είπε μια ιστορία στο τηλέφωνο ότι επειδή εμείς οι φαρμακοποιοί έχουμε αυτό το σύστημα και πληρώνουμε με αυτόν τον τρόπο και με παρέπεμψε να μπω στο λινκ. Μπήκα στο λινκ, ήταν ένα πλασματικό περιβάλλον τράπεζας, στο οποίο βάζω τους κωδικούς μου, και μαζί με μένα μπαίνει και αυτή στο e-banking μου. Μέσα σε 20 λεπτά έκαναν 49 συναλλαγές, προς άλλους λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας προς τους οποίους πήραν τα χρήματα. Ήταν ένα πολύ σοβαρό ποσό, σκεφτείτε έχω επιχείρηση με ενοίκια, προσωπικό, προμηθευτές, οπότε ήταν τέλος Ιουλίου που ήταν μία στιγμή που λάμβανα προκαταβολές για τον χειμώνα, εξοφλήσεις του καλοκαιριού», συνέχισε.

«Εάν αυτή η ιστορία συνέχιζε άλλα 5 λεπτά, γιατί σταμάτησε με ένα τυχαίο γεγονός που ένα μέλος αυτής της σπείρας, ένας Ρομά από την Θήβα, πήγε στην τράπεζα και είπε ότι έχουν μπλοκάρει οι κωδικοί του και έκανε σαματά στην τράπεζα και επέμενε να του ξεμπλοκάρουν την κάρτα του. Για καλή μου τύχη μπήκε η ταμίας στον λογαριασμό του για να δει τι γίνεται, και είδε πολλές μεταφορές από το όνομά μου. Επειδή ήξερε το όνομά μου από την τηλεόραση και από τα δουλειά μου, τον ρώτησε «τι σχέση έχεις με τον Στέλιο Κουδουνάρη τον σχεδιαστή;» της απάντησε ότι δεν ξέρει ποιος είναι αυτός και επέμενε να του ξεμπλοκαριστεί η κάρτα. Και έτσι κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, και έτσι μπλόκαραν τους λογαριασμούς μου», αποκάλυψε ο σχεδιαστής.

«Με ρώτησαν αν θέλω να είναι στο «My style rocks» και είπα όχι»

Μιλώντας για το «My style rocks», ο Στέλιος Κουδουνάρης ανέφερε: «Για να μην μπορώ να πω κάτι σημαίνει ότι δεν είναι ανακοινώσιμο ακόμα. Υπό τις σωστές συνθήκες θα ήθελα να είμαι στο «My style rocks». Αυτές οι συνθήκες είναι να είναι μία ωραία ομάδα, να έχουμε μία σύνδεση με τους καινούριους ανθρώπους που θα είναι εκεί. δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν θα συνεργαζόμουν αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν ταιριάζουμε γενικότερα στη ζωή. Δεν βιώνω όμως κάτι τέτοιο».

«Όταν ήμουν στο «My style rocks» δεν μας ρωτούσαν για τις συνεργασίες μεταξύ μας, δεν ήμουν στη θέση που θα μπορούσα να το κάνω. Αλλά κάποιες φορές που θα ακούγονταν κάποια ονόματα που μπορεί να μην αισθανόμουν καλά, υπήρχε μία ερώτηση που όμως η απάντηση μου δεν μετρούσε κάπου. Με είχαν ρωτήσει για κάποιο άτομο και απάντησα όχι, αλλά δεν θα πω ποιο άτομο είναι αυτό. Ήταν μία γνώμη δεν καθόριζε κάτι», συμπλήρωσε.

Τέλος, αποκάλυψε: «Έχω δεχθεί πολλές τηλεοπτικές προτάσεις, από το Survivor, στη Φάρμα, σε πάνελ. Το προσέγγισα διαφορετικά γιατί ήταν τα παιδιά από την εταιρεία παραγωγής του «My style rocks».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024