Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Παραιτήθηκε από τους S&D ο Μαρκ Ταραμπέλα - Αποσύρθηκε η Αρενά

Qatargate: Παραιτήθηκε από τους S&D ο Μαρκ Ταραμπέλα – Αποσύρθηκε η Αρενά

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας (PS) θα συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης για να συζητήσει τη θέση του Ταραμπέλα

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στου οποίου το σπίτι έγινε έφοδος των αρχών το βράδυ του Σαββάτου, είπε ότι «αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ομάδα S&D», σύμφωνα με ένα σημείωμα που εστάλη σε συναδέλφους της ομάδας και έλαβε το POLITICO, εν μέσω των ερευνών για το Qatargate. Επίσης, αποχώρησε από την αντιπροσωπεία της Βουλής για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο.

Σε δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ομαδικής συνάντησης, ο Ταραμπέλα επέμενε επίσης την αθωότητά του. «Έμεινα στο Βέλγιο ελπίζοντας να με καλέσει η αστυνομία για κατάθεση, να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις της και να βοηθήσω τη δικαιοσύνη όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω», είπε.

Και συνέχισε: «Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, μπορεί να μην έχουμε πάντα την ίδια γνώμη για τα πάντα, κάποιοι δεν συμμερίζονταν την άποψή μου για το ζήτημα του Κατάρ και την αποδέχομαι».

«Ποτέ δεν έλαβα χρήματα για να πω αυτό που σκέφτηκα, ποτέ δεν έλαβα χρήματα για να πω πράγματα που δεν σκεφτόμουν. Οι πεποιθήσεις και τα ιδανικά μου δεν εξαγοράστηκαν και δεν πρόκειται ποτέ να εξαγοραστούν. Θα κάνω αγώνα για να αναγνωριστεί αυτό», πρόσθεσε ο Tarabella.

Εν τω μεταξύ, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βαλλονίας (PS) θα συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης για να συζητήσει τη θέση του Ταραμπέλα, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος στο POLITICO.

Η Αρενά αποσύρθηκε από πρόεδρος υποεπιτροπής της Κομισιόν

Η Μαρί Αρενά, άλλη βουλευτής του PS που νωρίτερα τη Δευτέρα παραιτήθηκε από την προεδρία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου.

Η Βελγίδα ευρωβουλευτής δεν έχει άμεση εμπλοκή με το σκάνδαλο, όμως έχει ένας άμεσος συνεργάτης της του οποίου το γραφείο έχει σφραγιστεί από τις Αρχές.

«Μετά τις αποκαλύψεις για υποψίες διαφθοράς που συνδέονται με το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο και την έρευνα ενός από τους βοηθούς μου στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, αποφάσισα ότι δεν θα προεδρεύω πλέον προσωρινά στις συνεδριάσεις της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ανέφερε στο twitter.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024