Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Τσιάρας: Θα δούμε αν θα εκδοθεί η Καϊλή στην Ελλάδα

Κώστας Τσιάρας: Θα δούμε αν θα εκδοθεί η Καϊλή στην Ελλάδα

Ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε πως η Ελλάδα θα προστρέξει σε οποιαδήποτε εκδοχή δικαστικής συνεργασίας με το Βέλγιο.

Ο Κώστας Τσιάρας επανέλαβε την ετοιμότητα της χώρας να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές σε ό,τι και αν της ζητηθεί για την υπόθεση Καϊλή.  «Ό,τι και να ζητηθεί από την πλευρά των βελγικών αρχών, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα προστρέξει σε οποιαδήποτε εκδοχή δικαστικής συνεργασίας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την υπόθεση και τις αποκαλύψεις γι’ αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «όλοι έχουμε σοκαριστεί από την είδηση, εκτιμώ ότι είναι μια υπόθεση που από τη στιγμή που βρίσκεται στην διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης πρέπει να αναμένει να δει κανείς και τα αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης: Τσιάρας: Θέτουμε ασφαλιστικές δικλείδες για την άρση του απορρήτου

Για το θέμα της έκδοσης Καϊλή στην Ελλάδα

Στην έρωτηση, δε, αν η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει την έκδοση της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, ο Κώστας Τσιάρας διευκρίνισε ότι «αυτά θα τα δούμε με βάση το τι τελικά θα απαγγελθεί ως κατηγορία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε και στο ΠΑΣΟΚ και τις αιχμές που αφήνει κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι «είναι κρίμα πραγματικά δεν μπορώ να βρω τη λογική σύνδεση και τον πραγματικό λόγο που ο κύριος Ανδρουλάκης επέλεξε να δικαιολογηθεί με αυτό τον τρόπο».

Δεσμεύτηκε η περιουσία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα

Η πρώτη κίνηση των ελληνικών αρχών ήταν η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγου της την οποία διέταξε το πρωί της Δευτέρας (12/12) ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Κατά πληροφορίες η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της είχαν εταιρεία real estate στη χώρα μας.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεςίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024