Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Άστεγος έμενε σε πύργο ναυαγοσώστη

Ρόδος: Άστεγος έμενε σε πύργο ναυαγοσώστη

Η ιστορία του συγκίνησε μια οικογένεια, που έδωσε στον άστεγο ένα μικρό κατάλυμα

Ένας ηλικιωμένος άστεγος στη Ρόδο, τους τελευταίους μήνες διέμενε σε διάφορα σημεία της πόλης, αναγκάστηκε να φτιάξει πρόχειρο κατάλυμα ένα από τα παρατηρητήρια που χρησιμοποιούν οι ναυαγοσώστες, στην παραλία της Ψαροπούλας.

Για το περισατικό, ενημερώθηκε ο Ιζέτ Σιέχ, ένας κάτοιος με ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα και τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του, ως «Καλοί Σαμαρείτες» παραχώρησε ένα μικρό κατάλυμα που διαθέτει η οικογένεια στον άστεγο ηλικιωμένο για να μείνει ενόψει και της κακοκαιρίας.

Ο ηλικιωμένος άστεγος, με πολλή συγκίνηση δέχθηκε να διαμείνει στο κατάλυμα αυτό και ευχαρίστησε την οικογένεια Σιέχ για την βοήθεια που του προσέφεραν.

Άστεγος - πύργος ναυαγοσώστη - παραλία Ψαροπούλας - Ρόδος

Μιχαηλίδου: Βασική κυβερνητική προτεραιότητα η καταπολέμηση της αστεγίας

«Από την αρχή θέσαμε την καταπολέμηση της αστεγίας ως βασική κυβερνητική προτεραιότητα, καθώς η αστεγία είναι η πιο σκληρή μορφή κοινωνικού αποκλεισμού» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους», παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή το 2018, ο αριθμός των αστέγων στα μεγάλα αστικά κέντρα ήταν 1.600.

«Οι άστεγοι δεν είναι ούτε ανώνυμοι ούτε αθέατοι. Μπορεί να είναι γυναίκες, νέοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι, πολλές φορές είναι άρρωστοι, μονογονεϊκές οικογένειες ή πολυμελείς οικογένειες. Επίσης, άστεγοι δεν είναι μόνο όσοι ζουν σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας και σε υπνωτήρια, είναι και όσοι ζουν σε συνθήκες επισφαλούς στέγασης» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εργασίας, εξηγώντας παράλληλα ότι και οι λόγοι αστεγίας είναι πολλοί, όπως είναι, για παράδειγμα, η αδυναμία πληρωμής του ενοικίου, μία απόλυση ή η εγκατάλειψη της οικογενειακής εστίας, λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» είναι πλέον κομμάτι του τακτικού προϋπολογισμού και τους βοηθά να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η υφυπουργός Εργασίας προέτρεψε όλους τους δήμους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και σχολίασε ότι η συμβολή τους, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών τους, είναι καθοριστική, ενώ, παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους εργοδότες να μπουν στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε ότι αυτό το πρόγραμμα δίνει την ελπίδα στους αστέγους ότι θα βρεθεί μία στέγη και μία εργασία, αλλά αποκαθίσταται και η εμπιστοσύνη με την Πολιτεία.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024