Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίδομα 600 ευρώ και στους ένστολους σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Εκτός έδρας για τους πυροσβέστες

Επίδομα 600 ευρώ και στους ένστολους σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Εκτός έδρας για τους πυροσβέστες

Τι ανακοίνωσαν στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Ευάγγελος Τουρνάς για το επίδομα των 600 ευρώ

Οι ένστολοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι περιλαμβάνονται στην πρόβλεψη χορήγησης του επιδόματος των 600 ευρώ ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας επί της τροπολογίας του υπουργείου του για τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς, η οποία ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι «ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που υπηρετεί ως ένστολο προσωπικό στις φυλακές, είναι μέσα στην τροπολογία, και θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ».

Διαβάστε επίσης – ΕΛ.ΑΣ: 600 νέοι ειδικοί φρουροί στην Αττική

Ανεκχώρητο και ακατάσχετο το επίδομα

Απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος  επισήμανε επίσης ότι το εφάπαξ επίδομα στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Λιμενικού Σώματος είναι «ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει. Δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ, και δεν γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ΚΦΕ».

Πριν τα Χριστούγεννα

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι οι δικαιούχοι θα πάρουν 600 ευρώ τώρα, «μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα», και ότι το ποσό αυτό θα αποτελεί τμήμα του εισοδήματος τους [..]  το οποίο θα δηλωθεί στο φορολογική δήλωσή τους την επόμενη χρονιά.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη που είπε ότι «στηρίζουμε τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης παρά τον κραυγαλέο προεκλογικό και επιδοματικό χαρακτήρα της», ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «το γεγονός ότι το 2023 έχουμε εκλογές, δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι θα αποτελούσε αιτία για να μη δοθεί αυτό το επίδομα, που με πολύ σκληρή προσπάθεια εξασφαλίσαμε».

Εκτός έδρας για τους Πυροσβέστες

Ακολουθώντας στο βήμα τον κ. Θεοδωρικάκο ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς είπε ότι η κυβέρνηση διασφάλισε κονδύλι  8 εκατ.  ευρώ  προκειμένω να δοθεί επίδομα εκτός έδρας στους πυροσβέστες.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024