
Ζελένσκι: Γιατί ευχαρίστησε τον Ερντογάν
Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του.
Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο ευχαρίστησε για τη φιλοξενία παιδιών από την Ουκρανία και για την παροχή εκατοντάδων γεννητριών στις πόλεις της χώρας.
Σε μήνυμά του στο Telegram, ο Ουκρανός πρόεδρος θυμίζει τη στήριξη της Τουρκίας για την καμπάνια #GrainfromUkraine (#Σιτηρά από την Ουκρανία). Τέλος, ο Ζελένσκι ενημέρωσε ότι συζήτησαν για τη λειτουργία του διαδρόμου για τα σιτηρά και την πιθανή επέκτασή του.
- Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Νέα διάσκεψη για τη στήριξή της την Τρίτη – Επικοινωνία Ζελένσκι με Μακρόν
Συνομιλία και με τον Μακρόν
«Συγχρονίσαμε τις θέσεις μας πριν από την εικονική σύνοδο της G7 και την διάσκεψη υποστήριξης στο Παρίσι. Συζητήσαμε την εφαρμογή του ειρηνευτικού μας σχεδίου των δέκα σημείων, της συνεργασίας μας για την Άμυνα και την ενεργειακή σταθερότητα», έγραψε στο Twitter ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη συνομιλία που είχε νωρίτερα με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Had a phone call with ?? President @EmmanuelMacron. Synchronized positions on the eve of #G7 online summit and ?? support conference in Paris. Discussed the implementation of our ten-step peace formula, cooperation on defense and energy stability of ??.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 11, 2022
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο!
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
- ΗΠΑ – Τουρκία: Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να μπλοκαριστεί η πώληση κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά KAAN

