Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο αστυνομικός για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς - Ξεχειλίζει η οργή στις κοινότητες Ρομά

Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο αστυνομικός για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς – Ξεχειλίζει η οργή στις κοινότητες Ρομά

Ο Κώστας Φραγκούλης νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο αστυνομικός θα μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη οπότε θα  συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που θα αποφασίσει για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς αυτό.

Οι ισχυρισμοί του αστυνομικού

Ο αστυνομικός απολογήθηκε χθες Παρασκευή με υπόμνημα σε ανακριτή και εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τον 16χρονο γιατί αυτός προσπάθησε να εμβολίσει τρεις φορές τους συναδέλφους του που τον καταδίωκαν.

Ακόμα υποστήριξε ότι στόχευσε χαμηλά στα λάστιχα του αυτοκινήτου αλλά λόγω της ανωμαλίας του οδοστρώματος η σφαίρα κατέληξε στην καμπίνα του οδηγού και βρήκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού τον άτυχο 16χρονο.

Ο αστυνομικός επέμεινε στις αρχές ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 16χρονο, και αυτό αποδεικνύεται – κατά τον ίδιο – από το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε τις 10 σφαίρες που είχαν απομείνει στο όπλο του μετά τους δύο πυροβολισμούς.

Δραματικές στιγμές για την οικογένεια

Την ίδια στιγμή δραματικές στιγμές περνά η οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τα 24ωρα που περνούν χωρίς ο 16χρονος να συνέρχεται γεμίζουν απελπισία τους οικείους του.

Οι γονείς του παιδιού βρέθηκαν χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου μαζί με συγγενείς, φίλους και συμπαραστάτες, κρατώντας φωτογραφίες του Κώστα Φραγκούλη, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, ζητούσαν «Δικαιοσύνη» και έκαψαν συμβολικά 20ευρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο 16χρονος έφυγε από το βενζινάδικο τη μοιραία νύχτα χωρίς να έχει πληρώσει το αντίτιμο των 20 ευρώ.

Η ανακοίνωση της απόφασης για κατ΄οίκον περιορισμό του αστυνομικού, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των συγκεντρωμένων, ωστόσο τα πνεύματα δεν οξύνθηκαν μετά την παρέμβαση των υπευθύνων της κοινότητας και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν περιμένοντας την απόφαση του συμβουλίου.

Οργή στις κοινότητες: Η ζωές των Ρομά μετράνε

Η οργή όμως στις κοινότητες των Ρομά ξεχειλίζει με επεισόδια να σημειώνονται σε μια σειρά περιοχές της Ελλάδας. Χθες στον οικισμό «Αγία Σοφία» από όπου κατάγεται ο Κώστας Φραγκούλης, στήθηκαν οδοφράγματα, ενώ κάτοικοι έβαλαν φωτιές.

Διαμαρτυρίες έγιναν και στο Ζευγολατιό με την Εθνική Κορίνθου – Πατρών να κλείνει για μια ώρα περίπου, αλλά και στην Κρήτη.

Ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών στην Θεσσαλονίκη και την Εθνική έως ότου διαλυθεί το πλήθος.

Χθες το πρωί έγινε παράλληλα δρακόντεια αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε όλη τη Δυτική Αττική με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έξι άτομα και να προσαγάγουν άλλα 15.

Η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει άβατα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σε συνέντευξή του στο MEGA ανέφερε ότι η πολιτεία δεν θα ανεχτεί πράξεις βίας και ανομίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις και ότι δεν αναγνωρίζει άβατα.

Τόνισε πως η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα αποδόσει τις δέουσες ευθύνες. «Με αφορμή το τελευταίο τραγικό περιστατικό θέλω να συστήσω ψυχραιμία σε όλους και να πω ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί κανενός είδους βίαιη διαμαρτυρία. Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης», δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022. Υπάρχουν περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα, δεν υπάρχουν άβατα για τον νόμο, το κράτος, την ελληνική αστυνομία. Η κυβέρνηση δεν ανέχεται οι νόμοι των συμμοριών να είναι πάνω από τους νόμους του κράτους. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με τρόπο και σχέδιο που να λύνουν προβλήματα και να μη δημιουργούν αδιέξοδα».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024