Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ισπανία για τη σύνοδο κορυφής EUMED 9 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Ισπανία για τη σύνοδο κορυφής EUMED 9 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το θέμα της ενέργειας πολύ ψηλά στην ατζέντα

Στο Αλικάντε της Ισπανίας θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής EUMED 9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Αυτή είναι η ένατη Σύνοδος EUMED 9. Επρόκειτο να λάβει χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε καθώς ο πρωθυπουργός της Ισπανίας νόσησε με Covid-19.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία-Προκλητική αντίδραση στο ψήφισμα της ΕUMED 9 – «Ακολουθούν την Ελλάδα και την Κύπρο τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που θα συζητηθούν εντάσσονται σε τρεις θεματικές: Η Μεσόγειος στο μέλλον της Ευρώπης, η Στρατηγική Αυτονομία της ΕΕ με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας και το οικονομικό πλαίσιο.

Παράλληλα αναμένεται να υιοθετηθεί Διακήρυξη που θα εστιάζει στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, στην οικονομική διακυβέρνηση, στο περιβάλλον της Μεσογείου, στη Νότια γειτονία, στην ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο και στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι στη Διακήρυξη της προηγούμενης Συνόδου EUMED που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα (Σεπτέμβριος 2021), τέθηκε ως στρατηγική προτεραιότητα της ΕΕ μία σταθερή, ασφαλής και ευημερούσα Μεσόγειος, με σεβασμό στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο, της UNCLOS συμπεριλαμβανομένης.

Το θέμα της ενέργειας βρίσκεται επίσης πολύ ψηλά στην ατζέντα. Επομένως θα έχει και τον χαρακτήρα συντονισμού ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Τέλος είναι η πρώτη Σύνοδος μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024